""
""

Nadal pao u svojoj tvrđavi posle 11 godina! Novak može na prvo mesto već u Madridu

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.04.14. | 20:40

Najbolji teniser sveta u Barseloni doživeo iznenađujući neuspeh protiv zemljaka Almagra na turniru gde je suvereno vladao više od jedne decenije

Nešto se dešava sa Rafaelom Nadalom! „Kralj šljake“ je doživeo neuspeh i na drugom vezanom turniru na njegovoj omiljenoj ove sezone! Bolji od Nadala u četvrtfinalu ATP turnira u Barseloni bio je zemljak Nikolas Almagro koji je slavio 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Izabrane vesti

Barselona je bila Nadalov ubedljivo najomiljeniji turnir, s obzirom na domaći teren i rezultate koje je beležio na njemu. Nadal je doživeo poraz u prestonici Katalonije posle 11 godina i serije od 41 uzastopne pobede!Tačnije, Rafa je samo jdnom poražen u Barseloni od 2003. kada ga je savladao Aleks Koreča. Od tada je nanizao osam titula u isto toliko učešća. Koliko je bio dominantan u Barseloni, najbolje govori i podatak da je u prethodnih 10 godina izgubio samo dva seta.

I danas je izgledalo da će se Nadal proštetati do polufinala, jer je u svih 10 prethodnih mečeva protiv Almagra izlazio kao pobednik, a još kada je ekspresno osvojio prvi set, ništa nije nagoveštavalo čudo. Ipak, Almagro je uspeo da u tajbrejku drugog seta slomi rivala i da u trećem setu odigrao na još višem nivou i zabeleži veliki trijkumf.

Nadal je na ovaj način izgubio ATP poene koje je branio u Barseloni i ako naredne nedelje na Mastersu u Madridu ispadne pre četvrtfinala, a Novak Đoković osvoji titulu, Srbin će ga posle tog turnira smeniti na čelu svetske rang liste.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rafael NadalNikolas AlmagroATP Barselonaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara