Lajovićev prvi meč u Umagu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 15:11

Srpski teniser bio je slobodan u prvom kolu

U nedelji nakon Vimbldona igraju se tri veoma zanimljiva ATP turnira. Svakako najpoznatiji je onaj u Baštadu, u Švedskoj, dok se paralelno loptica udara i u hrvatskom Umagu, ali i u Njuportu. Prva dva turnira igraju se na šljaci, dok se poslednji navedeni igra na travnatoj podlozi. Na turniru u Umagu, učešće su uzeli Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Đere je sinoć uspeo da posle dosta muke savlada Paola Lorencija nakon tri seta i u četvrtfinalu će igrati protiv Leonarda Majera, koji je prethodno pobedio Jiržija Veselog. Filip Krajinović nije bio te sreće, pošto je eliminisan od Atile Balaša, takođe nakon tri seta, što je jedno od većih iznenađenja u dosadašnjem toku turnira.

Izabrane vesti

A danas će po prvi put na teren Dušan Lajović, koji će se u drugom kolu turnira u Umagu sastati sa Andrejom Rubljevim, 76. teniserom na ATP listi. Njih dvojica su se već jednom sastala u dosadašnjem toku karijere, na čelendžeru u italijanskoj Bijeli, a Lajović je tada došao do pobede od 2:0 u setovima.

Na prethodno održanom Vimbldonu, Dušan Lajović se nije baš najbolje proveo, pošto je već u prvom kolu eliminisan od strane Hurberta Hurkača, koji je kasnije tokom turnira ukrstio rekete i sa našim Novakom Đokovićem.

Turnir u Umagu spada u kategoriju turnira ATP 250 i igra se za nagradni fond od 524.340 evra. Laslo Đere je postavljen za trećeg, a Dušan Lajović za četvrtog nosioca na žrebu.

Veoma zanimljiv bi mogao da bude i okršaj između domaćeg tenisera, Borne Ćorića, i Salvatorea Karuza iz Italije. Teniser koji dolazi sa Apeninskog poluostrva je kroz kvalifikacije obezbedio učešće u glavnom žrebu, dok će Borni Ćoriću ovo biti prvi meč još od Halea, pošto je Vimbldon odlučio da preskoči.

Pred domaćom publikom je svakako veliki favorit da dođe do trijumfa, a u jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju, uspeo je da dođe do trijumfa proitv rezultatom 2:1.

TENIS (ATP) – UMAG, OSMINA FINALA

Četvrtak
17.05: (1,45) Banjis F. – Serdarušić N. (2,55)
17.35: (1,75) Rubljev A. – Lajović D. (1,95)
20.05: (1,25) Ćorić B. – Karuzo S. (3,55)
21.30: (1,35) Bedene A. – Siner Dž. (2,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara