Lajović za istoriju, za Top 20, za skoro milionče u džepu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.19. | 09:44

Dušan igra za najveći trofej u karijeri

Samo još jedan korak deli Dušana Lajovića od večnosti. Toliko je hiljada tenisera na terenima svakog dana, a tako malo ih je došlo do masters trofeja. Legenda kaže, od 2009. godine do danas velika četvorka Đoković, Nadal, Federer i Marej je pokupila 75 od 92 pehara sa masters turnira!

U tu preostalu grupu probranih mogao bi danas da se uključi Dušan Lajović, koji će u Monte Karlu igrati finale protiv Fabija Fonjinija (14.30, Sportklub). Dobacio je srpski teniser najdalje u ovih svojih 28 godina, nikada nije igrao finale nekog ATP tura, a danas će imati piliku da se pridruži Novaku Đokoviću, kao tek drugi naš igrač koji se domogao ovog trofeja.

Izabrane vesti

Igraće Dušan i za nimalo bezazlenih 950.000 evra nagrade, ali i za bodove koji mogu da ga odvedu prvi put u karijeri među 20 najboljih igrača sveta.

Na impresivan način je Lajović došao do finala. U dosadašnjim mečevima nije izgubio ni set! A, bio je na ivici protiv Medvedeva, koji je vodio 5:1 u prvom setu. Da bi potom Duci napravio seriju od 10:0 u gemovima i došao pobedi na dohvat ruke. Potom je i zgrabio.

Ni teniser sa druge strane mreže nikada do sada nije bio u finalu nekog mastersa. Fabio Fonjini je napravio prvorazrednu senzaciju pobedom nad Rafaelom Nadalom u polufinalu. Pobeđivao je Italijan i ranije Španca na šljaci, ovo mu je četvrti put da mu je uzeo meru, ali nikada se to nije desilo u Monte Karlu, gde je Nadal 11 puta bio šampion.

Fonjiniju bi pobeda u finalu takođe donela najbolji rejting u karijeri, dovela bi ga do 12. mesta na ATP listi.

Lajović i Fonjini nikada se do sada nisu susreli na terenu, iako Srbin ima 28, a Italijan 31 godinu. Igraće nervi, drhtaće ruke, a i faktor vetra, koji duva od početka turnira, mora da se uzme u obzir. Jedan će dodirnuti zvezde...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan LajovićFabio Fonjini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara