Lajović stao u finalu, Fonjini je vladar Monte Karla

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.19. | 16:21

Duci nije uspeo

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se okiti titulom u svom prvom Masters finalu serije 1000 u karijeri. Popularni Duci stao je na poslednjem koraku i titulu prepustio Italijanu Fabiju Fonjiniju koji je slavio u dva seta za ravno 98 minuta igre i to po setovima 6:3, 6:4.

Italijan je tako stigao do najveće titule u dosadašnjoj karijeri, 1.000 ATP bodova i 958.955 evra, dok je Lajoviću otišlo 600 bodova i 484.950 evra. Fonjini se tokom meča borio sa povredama skočnog zgloba i zadnje lože, zbog čega je morao da zatraži i medicinski tajm-aut. To ga nije sprečilo da do kraja odradi posao, zaustavi Lajovića i okiti se peharom koji će dugo pamtiti. 

Izabrane vesti

Kompletan meč pratila je nervoza dvojice tenisera, što se posebno osetilo na Lajoviću. Izostali su njegovi lucidni udarci i dobra istrčavanja, a na kraju je prevagu odnelo Fonjinijevo iskustvo. Srbinu kao da su se ruke oduzele pod naletom adrenalina i treme zbog najvećeg finala dosadašnje karijere, što mu je oduzelo svežinu i snagu. Trošio se na bespotrebne udarce, a od uvodnih taktova susreta dozvolio je protivniku da diktira tempo igre, iako je Lajović prvi stigao do brejka i to već u trećem gemu meča. 

Već u sledećem gemu Lajović je uspeo da spasi možda i najtežu loptu turnira, ali je onda jeftino izgubio poene, pa je na duplu servis grešku vratio protivniku brejk. Od tada se Lajović nije najbolje snalazio na terenu. Fonjini je uz malo muke uzeo naredna tri gema, napravio veliku prednost (5:2) koju Lajović nije uspeo da stigne.

Na startu drugog seta Lajović je odmah izgubio svoj servis, ali je ubrzo uzvratio istom merom. Dobio je Srbin i naredni gem, da bi pri vođstvu 2:1 stigao do brejk lopte i tada je izgledalo da može ozbiljnije da se uključi u borbu za trofej, ali je opet napravio nekoliko jeftinih grešaka, zbog čega je Fonjini izjednačio. To je praktično bio i kraj svih nadanja za Lajovića. Srljao je iz greške u grešku, a na pauzi tokom promena strana Fonjini je uzeo medicinski tajm-aut, ali se ništa značajnije nije promenilo.

Lajović je na kraju imao čak 36 neiznuđenih grešaka, Fonjini 13 manje. Bilo kako, Lajović je ostvario veliki uspeh samim plasmanom u finale i od ponedeljka biće 24. teniser sveta. 

Foto: Reuters


tagovi

Dušan LajovićFabio Fonjini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara