Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Kecmanović ispao od 154. na svetu: Suspendovan zbog dopinga, u Melburnu prvi put posle tri godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.01.23. | 08:17

Čileanac Nikolas Jari nije srpskom teniseru prepustio ni set

Negativan skor Srbije na startu Otvorenog prvenstva Australije. Laslo Đere jeste prvi put u karijeri prošao prvo kolo grend slema u Melburnu, ali na njemu se posle Dušana Lajovića sapleo i Miomir Kecmanović.

S tim da se ovakav epilog nije očekivao u slučaju 23-godišnjeg tenisera, koji je poklekao u sudaru sa 154. igračem na ATP listi. Čileanac Nikolas Jari nije mu prepustio ni set i slavio je rezultatom 6:3, 6:3, 7:6 (3).

Izabrane vesti

Bez sumnje razočaravajući rezultat za Kecmanovića, koji se sigurno nadao da će ponoviti podvig iz prošle godine kada je ostvario najveći svoj uspeh u Melburnu plasiravši se u četvrto kolo što mu je ujedno bio i najbolji rezultat na grend slem turnirima.

Jari inače nije potpuno nepoznato ime u svetu tenisa. Svojevremeno je bio i u top 40 na svetu, ali je još 2019. bio pozitivan na zabranjene supstance ligandrol i stanozol zbog čega ga sve do 2022. nije bilo na grend slem turnirima.

Međutim, pre ovogodišnjeg Melburna samo je još dva puta preskočio prvu prepreku na jednom od četiri najveća turnira na svetu, oba puta 2018. godine.

 


tagovi

Miomir KecmanovićAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara