Japanci režirali dramu: Francuska kroz pakao do pobede

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 17:32

Za veliku dramu odgovoran je bio Jošito Nišioka, koji je nadigrao Gaela Monfisa u dva seta i doneo Samurajima priliku da prirede preveliko iznenađenje, ali su Trikolori ipak slavili u dublu

Neočekivana drama u prvom meču grupe A Dejvis kupa, u kojem se nalazi i reprezentacija Srbije. Okršaj između Francuske i Japana odlučen je tek u obračunu dublova, koji su Trikolori rešili u svoju korist posle dva sata i 43 minuta igre - 6:7, 6:4, 7:5.

Za veliku dramu odgovoran je bio Jošito Nišioka, koji je nadigrao Gaela Monfisa u dva seta (7:5, 6:2) i doneo Samurajima priliku da prirede preveliko iznenađenje. Japanci su tako u potpunosti neutralisali lagan poraz Jusutakua Učijame od Žoa Vilfreda Conge. Taj meč je trajao svega 58 minuta, a 81. teniser na planeti osvojio je samo tri gema.

Izabrane vesti

Meč između Monfisa i Nišioke trajao je samo deset minuta duže, ali je drama viđena samo u prvom setu, koji je Japanac rešio u svoju korist rezultatom 7:5, zahvaljujući brejku u 11 gemu. Francuz je potom potpuno ispao iz ritma, što je 73. teniser sveta iskoristio i doneo izjednačenje svojoj selekciji.

Pobedu Francuzima u obračunu sa Japancima doneli su Pjer Ig Erber i Nikola Mau, koji su u dramatičnoj završnici bili spretniji od Učijame i Meklahlana. Japanski dubl je imao sve u svojim rukama, vodio je sa 1:0 u setovima, a u drugom se džao sve do samog kraja, baš kao i trećem, ali im je tada zadrhtao servis.

Srbija sutra igra sa umornim, ali vrlo upornim Japancima, dok je za prekosutra zakazan derbi sa Francuzima. Pobednik svake od šest grupa ide direktno u četvrtfinale, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara