Madridski As o Joviću
Madridski As o Joviću

Stiglo je i do Španije, medijski linč Luke Jovića: Prekršio protokol, ignorisao karantin, sledi kazna...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 14:34

Napadač Real Madrida je ozbiljno naljutio špansku javnost

Korona virus je već danima glavna i skoro jedina tema cele svetske javnosti, pa tako i sportske. Ali danas je u sportskoj javnosti Španije i Srbije glavna tema zapravo ’podtema’ svetske pandemije – Luka Jović.

Slučaj srpskog napadača je postao udarna vest u Španiji u poslednjim satima. Vest je juče ekskluzivno objavio Informer, predveče ju je indirektno potvrdila srpska premijerka Ana Brnabić, a jutros odjeknula u ostalim srpskim medijima. U popodnevnim časovima je kao udarna objavljena i u španskim sredstvima informisanja.

Izabrane vesti

Madridski sportski dnevnici Marka i As su u poslednje vreme svakako bili kritički natsojeni prema Luki jer nije opravdao očekivanja posle transfera iz Ajntrahta. A čini se da je sa novom nepromišljenošću izgubio svaki kredit u španskoj javnosti.
„Jović pribeležen u policiji Srbije jer je prekršio karantin“, piše najpoznatiji sportski dnevnik u Evropi, madridska Marka. 

Marka

U tekstu se navodi da je Jović trebalo da ostane u karantinu kao i ostali igrači Reala koji su otišli u obaveznu samoizalciju posle slučaja Treja Tompkinsa, košarkaša Kraljevskog kluba koji je bio pozitivan na testu za korona virus, a bio je u kontaktu sa fudbalerima.

Marka otkriva da je Real Madrid posle Tompkinsovog slučaja aktivirao protokol za korona virus koji je odmah prosleđen fudbalerima i strogo je podvučeno da svi moraju da ga se pridržavaju. Marka navodi da Real Madrid čeka zvaničnu odluku srpskih organa o pokretanju postupka protiv Jovića, kako bi i klub posle toga preduzeo disciplinske mere.

Drugi madridski dnevnik As u naslovi donosi: „Jović ignorisao Realov karantin i otišao u Srbiju“.  I As piše da su Realovi igrači imali obavezu da ostanu u karantinu posle slučaja Treja Tompkinsa.

Jovićev gaf je vesti u Kataloniji. Tamošnji takođe izveštavaju o njegovom potezu kao o skandalu. „Jović pobegao iz karantina i otišao u Srbiju da slavi rođendan devojke“, naslov je Mundo Deportiva. „Jović ignorisao karantin i otišao u Srbiju“, piše Sport. Oba katalonska medija pišu da će Jović snositi posledice u Srbiji, ali i u Real Madridu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara