Đoković ubedljiv na startu Vimbldona - Kolšrajber u tri seta

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 16:15

Nek se spremi Denis Kudla

Počelo je! Kao što tradicija duža od veka nalaže, aktuleni šampion Vimbldona u muškoj konkurenciji otvorio je u svečano beloj kombinaciji, pred tamošnjom elitom, legendarni Centralni teren na Old ingland klubu. To je naravno, Novak Đoković koji je, očekivano, bez većih problema krenuo u odbranu pozlaćenog trofeja kojeg je pre godinu dana prigrlio četvrti put u karijeri savladavši u prvom kolu Filipa Kolšrajbera sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:3.

Loše je krenula Noletova odbrana trona u Londonu, ali samo za kratko. Pošto je prvom gemu doživeo brejk, odmah je uzvratio istom merom i vratio stanje stvari na "fabričko podešavanje". Dalje je sve, u suštini bila rutina pošto je, činilo se, mogao u svakom trenutku da oduzme servis gem protivniku, Razlog za to je, barem na početku, bio slabiji servis Nemca, što ga je skupo koštalo protiv najboljeg reternera na svetu.

Izabrane vesti

Drugi set je maltene isto počeo kao prvi, s brejkom Kolšrajbera i ekspresnim uzvratnim udarcem Beograđanina.  Uz mnogo lepih poena igralo se bez brejka sve do 11 gema kada je, u pravom trenutku Nole ponovo odigrao rutinski i poveo sa 2:0.

Kolšrajber naravno ne bi bio Kolšrajber i Nemac kada bi se lako predao, tako da je i u poslednjem delu susreta igrao kao da je sve OK i kao da može da pobedi. Ali i mi imamo našeg "Nemca", to jest Đokovića koji je na isti način našpanovan na akademiji Nikija Pilića, još dok je bio klinac. Mirne glave i ruke priveo je uvodni meč na 133. izdanju Vimbldona u svoju luku, bez previše muke i buke. Kako i rade veliki majstori zanata.

Ovom pobedom u Noletovom štabu je debitovao i novi član, legendarni Goran Ivanišević koji će mu pomagati tokom ovogodišnjeg izdanja Vimbldona, a kako sada stvari stoje, zadržaće ulogu "drugog" trenera, to jest zamenika Marjana Vajde, i kasnije.

Nakon dana odmora Novak Đoković će ponovo na teren, a u drugom kolu ide na Denisa Kudlu. Amerikanac je lagano za samo sat i 40 minuta igre savladao najboljeg arapskog tenisera, Tunišanina Malika Džazirija sa 6:4, 6:1 i 6:3.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara