Đoković izdvojio šest favorita za osvajanje Melburna

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.01.20. | 18:30

Mladi lavovi su sve bliže grend slem trofeju, smatra Novak

Teniski svet je gotovo saglasan: Sada kada je osvojio bez poraza ATP Kup, Novak Đoković je najveći favorit da uzme pehar i na Australijan openu.

Istina, bio bi Đoković favorit i bez ovog poslednjeg uspeha, jer mu je Australija kao domaći teren, a grend slem u Melburnu je osvajao najviše u karijeri.

Izabrane vesti

Srpski as je u razgovoru sa medijima u Sidneju izdvojio, ipak, šestoricu igrača za koje smatra da mogu do prvog grend slem pehara u sezoni.
Mislim da će biti neizvesno, kao na svakom slemu. Mislim da nema nekog izrazitog favorita. Izdvajaju se Federer, Nadal i ja, zbog iskustva, renkinga i svega ostalog zbog čega smo godinama trojica najvećih favorita“, rekao je Novak.

Ali, dodao je još trojicu mladih lavova, koji sve glasnije traže svoj deo „kolača“.
Imamo i Medvedeva, Cicipasa i Tima, koji igraju zaista sjajan tenis. Pokazali su da su sazreli za veliku scenu, da mogu da izazovu najveće igrače na svetu i da ih pobede. Svi govore od sledećoj generaciji igrača koji osvajaju grend slemove. Mislim da su sve bliži tom cilju. Nadam se, ipak, da neće dostići ove sezone“, priznao je Novak Đoković.

Australijan open će se igrati od 14. januara do 2. februara. Titulu brani Novak Đoković, koji je sedam puta podizao šampionski pehar u Melburnu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara