Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Bolje dva sata u vreloj 39-ki, nego na šljaci Monte Karla: Zadovoljsto je u mučenju, zato igram tenis

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 17:22

"I dalje nisam na najvišem nivou", rekao je Đoković nakon pobede nad Muzetijem

Umela je kiša da prekida program na startu ovogodišnjem mastersa u Monte Karlu, a četvrtog dana turnira pržilo je sunce u Kneževini i u drugom setu prilično otežavalo uslove za igru Lorencu Muzetiju i Novaku Đokoviću. Srpski as savladao je Italijana u dva seta, proslavio pobedu, a dok je menjao majcu nakon meča, s osmehom na licu ćaskao sa svojim timom.

Možda se nije često u životu vozio gradskim prevozom, ali je Novak iz malog mozga izvukao liniju 39 što saobraća od Birčaninove do Kumodraža iskoristivši je da uporedi pržionicu sunca nad Kneževinom.

Izabrane vesti

"Bolje u 39-ki dva sata da sam proveo...", rekao je Đoković, a kada su ga novinari upitali za teške uslove, Novak je odgovorio pravo u glavu "Zadovoljstvo je u mučenju, zato i igram ovu igru."

Nekoliko trenutaka kasnije, analizirao je duel koji je trajao nešto manje od dva sata.

"Mala razmena sa publikom na 4:3. Počeo sam tada da dolazim do momentuma. On je počeo da ga spušta. Bilo je bolji u prvih sedam gemova, ali ovo je šljaka i sve se brzo menja. U drugom setu bio je rolekoster."

Bilo je oscilacija u igri Novaka Đokovića što je sasvim normalno i očekivano uzimajući u obzir da mu je današnji meč bio tek četvrti od kraja januara, te da je prvi put igrao takmičarski duel na šljaci od prošlogodišnjeg finala Rolan Garosa.

"I dalje nisam na najvišem nivou. Imao sam veliki test protiv sjajnog tenisera od kojeg sam izgubio prošle godine. Moram da priznam da mi je prošlogodišnji poraz bio u glavi kada sam izgubio gem na svoj servis. Uf, samo da se ne ponovi, pomislio sam", iskreno je prokomentarisao Đoković.

Sada je i matematički nemoguće da skinu Noleta sa ATP trona do 6. maja. A to su rekordne 423 sedmice!



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara