ATP Monte Karlo: Savršen dan za osvetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.19. | 10:09

Đoković će imati priliku da bukvalno pod svojim prozorom vrati milo za drago "dužniku" Kolšrajberu

Na redu je četvrti dan mastersa u Monte Karlu (podloga crvena šljaka, nagradni fond 5.585.030 evra) kada će Novak Đoković otvoriti svoj turnir u singlu pošto je juče sa bratom Markom zaustavljen odmah na početku takmičenja u dublu.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Teniski dan na Mediteranu kreće već u 11 časova, a na centralnom terenu koji nosi ime Renijea III sastaju se prvo Žo Vilfred Conga i Tejlor Fric, što će im biti prvo odmeravanje. Iskuni Francuz je, po nama favorit, naročito pošto mu je protivnik mladi i snažni Amerikanac, a oni retko igraju dobro na zemljanoj podlozi.

Marin Čilić poslednjih meseci ne igra na svom nivou, a teško će situaciju popraviti u ovom delu sezone, koji mu ne odgovara pošto loše igra na šljaci,. Protivnik mu je opasni Gvido Peja, 35. reket sveta sa kojim ima skor 1-1. Po nama, Argenitnac je bliži pobedi, ali više verujemo u napet meč čak i sa taj-brejkom pošto su ih do sada odigrali tri.

Posle njih dvojice sledi susret dana između Novak Đokovića i Filipa Kolšrajbera, momka koji je iznenađujuće izbacio našeg asa sa Indijan Velsa. Nemac je u prvom kolu mastersa u Monte Karlu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3 očekivano bio bolji od kvalifkanta Taroa Danijela, Japanaca koji je pak ima pozitivan skor sa Noletom pošto ga je (još šokantinije) pobedio prošle godine, takođe u Indijan Velsu. Kolšrajber i Đoković će se u drugom kolu sastati 11. put, a trenutno je 8:2 za našeg asa.

I ne treba sumnjati da će Beograđanin slaviti, pošto je, nadamo ostavio za sobom pritisak zapadnih medija koji su ga okrivili za "otpuštanje" prvog čoveka ATP-a Kris Kermouda. Britanci su posebno bili uvređeni što su igrači, na čelu sa predsednikom sindikata, Noletom, odlučili da je vreme za promenu na vrhu, pošto im je komunikacija bila veoma slaba, a i nisu zadovoljni raspodelom zarada turnira.

Loše igre u Indijan Velsu i Majamiju uzrok imaju u tome, te mu meč koji će odigrati na nekoliko stotina metara od zgrade u kojoj živi skoro pa deceniju i po doći kao melem na ranu. Ovo je njegov dom i on će ga odbraniti.

Dan na Renijeu III zatvaraju Sten Vavrinka i Marko Čekinato što je njihovo prvo odmeravanje. Italijan je majstor igre na šljaci, što je pokazao i pobedom nad Đokovićem prošle godine u četvrfinalu Rolan Garosom, ali i Švajcarac nije nimalo naivan - ipak je šampion Rolan Garosa iz 2015 - mada nikako ne uspeva da dostigne nivou igre od pre operacija kolena. Ovde će, verujemo biti gusto, posebno u prvom setu, a verujemo da je ipak Italijan bliži pobedi.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filip KolšrajberATP Monte Karlobet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara