Viktor Troicki
Viktor Troicki

AO KVALIFIKACIJE: Kreću Olga, Troicki, Milojević i Petrović

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 14:33

Krstin već u drugom kolu u Melburnu, ispale Krunić i Kostić

Srbija u kvalifikacijama za glavni žreb muškog singla Australijan opena ima kvartet asova od kojih se očekuje ništa više nego da pruže najbolje od sebe. Pa kom opanci, a kom obojci. A tako je i u našem svetu, svetu sportskog klađenja.

Peđa Krstin je već prošao prvo kolo zabeleživši jednu od potrebne tri pobede ne bi li se našao u glavnom žrebum, a večeras, ako stanje vazduha u Melburnu dozvoli, na terene izlaze i preostala trojica.

Izabrane vesti

Najiskusniji, Viktor Troicki osokoljen odličnim nastupima u dublu na ATP kupu ukršta prvo reket sa Bredlijem Klanom. Amerikanac je postavljen za favorita, ali... Kvota 2,90 na Beograđanina sama zove, a onaj ko kaže da Vića nema šanse, on nema pojma o tenisu.

Nikola Milojević će imati težak zadatak protiv Danijela Taroa. Japanac je postavljen za osmog nosioca kvalifikacija, što znači da mu je zamalo promakao direktan plasman u glavni žreb, a u pitanju je zaista odličan teniser. Ali, niko nije nedostižan za našeg igrača koji bi mogao da pruži jak otpor i progura meč u tri seta.

Velika nepoznanica je protivnik Danila Petrovića, a u pitanju je momak sa Mauricijusa koji igra pod francuskom trobojkom, Enzo Kvako, 197. teniser sveta. Petrović je trenutno 167. te mu ipak dajemo prednost i prolaz kvote 2,03 na njega.

Kvartet srpskih devojaka se prijavio  za kvalifikacije, a već sada može da se kaže da će samo jedna proći u drugo kolo. Pre svega, sinoć su izgubile Aleksandra Krunić i Natalija Kostić, a večeras jedan na drugu idu Olga Danilović i Jovana Jović. Iako je daleko od forme koja ju je katapultirala iz anonimnosti 2018, Olga Danilović je definitivno favoritkinja protiv 226. na WTA listi.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara