AO 9. DAN, ATP: Cicipas protiv Aguta, Nadal na Tijafoa

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 13:10

Na prvom grend slemu sezone večeras počinju borbe za polufinala

Još samo šest dana je ostalo do završetka prvog grend slema sezone, a devetog dana takmičenja, koji je pred nama večeras od 01.00 kreću borbe za polufinala u obe konkurencija, ali i u dublovima.

Što se tiče muške polovine žreba igraju se u singlu samo dva susreta, a prvi je na programu večeras od 02.30 po srednjoervopskom vremenu kada se sastaju Roberto Bautista Agut, 22. i 14. nosilac Stefanos Cicipas. Iskusni 30-godišnji Španac, koji je nedavno pobedio Novaka Đokovića na ATP turniru u Dohi prvi put će ukrstiti rekete sa deceniju mlađim rivalom iz Atine. Grk spada u red najvećih svetskih teniskih talenata i prema onome što prikazuje u poslednje vreme -posebno pobeda od pre dva dana nad Federerom - jasno je da će biti jedan od lidera u narednim godinama. Ali, pitanje je da li će moći protiv brzine, snage i pre svega upornosti žilavog Španca. Svakakao treba očekivati napet meč sa dosta preokreta, te verujemo u 4+ setove, plus gemove, ali i taj-brejk.

Izabrane vesti

Drugo ATP polufinale u Melburni igraju Rafael Nadal i Franses Tijafo, još jedan duel iskustva i mladosti. Samo, ovde je razlika u kvalitetu očiglednija, a favorit je naravno Matador sa Majorke. I njih dvojica nikada do sada nisu ukrstila rekete, a 39. igraču sveta ovo je najveći uspeh na grend slemovima. Od Amerikanca se mnogo više očekivalo nakon fantastične juniorske karijere, ali do sada nije uspeo da zasija. Četvrfinale Australijan opena je ipak prevelik zalogaj za njega, naročito protiv Rafe te očekujemo da Španac završi posao u tri seta.

ATP ŽREB

RASPORED MEČEVA 9. DANA AO

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalStefanos CicipasRoberto Bautista AgutAustralian OpenAustralijan openFrensis Tijafo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara