Karlos Alkaraz (AFP)
Karlos Alkaraz (AFP)

Alkaraz preuzeo Nadalov tron: Počistio Karenja Bustu za 65 minuta, od sutra prvi put u top 10

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 22:02

Treći pehar od starta sezone za tinejdžera koji najavljuje vladavinu svetskim tenisom

Usijali su se španski sportski portali - Karlos Alkaraz je novi šampion turnira u Barseloni, a trijumf kojim je nasledio tron od prošlogodišnjeg pobednika i čoveka koji je 12. puta bio najbolji u prestonici Katalonije Rafaela Nadala, bio je dovoljan da ga pripadnici sedme sile na Pirinejima nazovu novim princem šljake. Kralj, ne može da bude dok god je Rafa aktivan.

Uglavom, nema zime za španski tenis jer je tinejdžer za 65 minuta u finalnoj borbi počistio sunarodnika Pabla Karenja Bustu - 2:0 (6:3, 6:2) i prvi put se probio među deset najboljih tenisera na planeti. Da je kojim slučaj poražen, što apsolutno nije moglo da se dogodi jer rival nije imao nijednu šansu za brejk, Alkaraz bi od sutra bio deseti na svetu. Ovako će mu pripasti pozicija broj devet.

Izabrane vesti

Alkarazov proboj u top 10 prati jedan neverovatan kuriozitet. To je učinio 25. aprila, sa nepunih 19. godina i osvajanjem Barselone. Na istom mestu, na isti datum i sa isto godina kao i Rafael Nadal!

Kakav karakter poseduje ovaj mladić je pokazao i u četvrtfinalu eliminacijom čoveka sa najviše pobeda u 2022. godini Stefanosa Cicipasa, odnosno odbranom od dve meč lopte u polufinalu protiv Aleksa De Minora. A onda je na krilima samopouzdanja crpljenog iz skoro četiri sata borbe protiv Australijanca upropastio Karenja Bustu.

Neverovatnih 88 posto osvojenih poena prilikom ubačenog prvog servisa (23/26) pomoglo mu je da se finalnoj borbi uskrati bilo kakvu neizvesnot i da se domogne četvrtog trofeja u karijeri, trećeg od starta 2022. godine. Prošle sezone osvojio je Umag, a u aktuelnoj trijumfovao u Rio De Žaneiru (ATP 500), odnosno osvojio Masters u Majamiju.

Početkom maja očekuju ga mastersi u Madridu i Rimu, a onda i Rolan Garos. Imajući u vidu tenis koji igra i veru u sebe koja ga krasi, nemojte se začuditi ako ga budete videli u završnici u prestonicama Španije i Italije, odnosno ako debelo nadmaši rezultat sa Frenč opena iz prošle sezone kada je ispao u trećoj rundi.


tagovi

Karlos AlkarasATP Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara