50 veličanstvenih

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.01.20. | 15:40

Dovoljno je samo istaći jednu činjenicu - Novak na Federera u polufinalu Australijan opena

Neverovatno je ovo tenisko doba u kojem živimo. I to sve zahvaljujući trojici asova koji kao “volovi”, već praktično dve decenije, vuku karavan belog sporta preko svih meridijana.

Nikada kao sada ovaj sport nije bio toliko popularan. Nikada do sada nije bilo ovakvih zvezda i tako kvalitetnih lidera i nikada više no sada, naravno, nisu bili plaćeni. U pitanju je “velika trojka” o kojoj će se tek ispisivati hvalospevi. A i zaslužila je, jer šta reći kada shvatite da se Novak Đoković i Rodžer Federer sutra od 09.30 po srednjoevrospkom vremenu sastaju jubilarni 50. put.

Izabrane vesti

Gotovo luda, veličanstvena cifra. O ostalim više ne vredi trošiti ni reči...

Sveukupno, naš as vodi sa sa 26-23, na grend slemovima je taj odnos 10-6, od čega su 10 odigrali baš u polufinalima četiri najveća turnira. Plasmanom u polufinale Novak je odbranio 720 ATP poena od 2.000 koliko ih je pokupio prošle godine uz titulu. Za prodor u borbu za pehar sleduje sigurnih 1.200 bodova.
"Veoma ga poštujem, čovek je uradio mnogo za naš sport. On je jedan od mojih najvećih rivala, a i pokazao je još jednom zašto je veliki šampion", izjavio je Srbin.
"Uvek se radujem susretu sa njim, odigrali smo ih mnogo. Nije prvi put da je uspeo da se odbrani od velikog broja meč poena, kao što je to uradio protiv Sandgrena u četvrtfinalu. Ovo će biti 50. meč protiv njega. Igrali smo dosta i na Rod Lejveru i znam šta bih mogao da očekujem. Trudiću se da podignem igru na još viši nivo, kao i koncetraciju. I naravno, da pobedim".

Federer je u dva od protekla tri kola na melburnškom grend slemu prošao pravi petosetovni pakao, ali je izlazio kao pobednik. Prvo je protiv Džona Milmana čudom preživeo, da bi u utorak spasao čak sedam meč lopti protiv Tenisa Sandgrena. Nije mu ovo prvi put da više puta igra po pet setova na ovom turniru, tako je 2017. tri puta slavio (Niškori, Vavrinka i Nadal) na put do titule.

No, treba znati da ga je žreb odlično poslužio i da mu je Nole prvi nosilac u ovom izdanju Australijan opena, što govori dosta o Fedeksovoj formi koja je, očigledno klimava.

Tu je i problem sa preponama koji ga je mučio protiv Sandgrena i pitanje je u kom će biti fizičkom stanju. Ako takav kilav izađe na megdan naoštrenom Novaku, sledi mu surovo cipelarenje.
"Nadam se da ću rešiti problem, imao sam 48 sati za spavanje, odmaranje i posete lekarima. Posle susreta sa Sandgrenom se nisam osećao iscrpljeno, kao što je to bio slučaj posle Milmana. Nadam se da ću biti u potpunosti spreman za Novaka, jer drugačije ne može protiv njega", posvedočio je 38-godišnjak iz Bazela.

Po našoj prognozi, Đoković je favorit, ali "derbi je derbi" što bi rekli ovdašnji ljubitelji fudbala. Tada igrači ulaze sa posebnom motivacijom i fokusom, i igraju iznad optimuma. Zato bi lako moglo da bude 4+ setova.

Pobednika ovog meča u polufinalu će čekati bolji iz susreta između Dominika Tima i Aleksandera Zvereva, koji se igra dan kasnije...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara