Aleksa Ukropina (©European Water Polo Championship 2024)
Aleksa Ukropina (©European Water Polo Championship 2024)

Veliki problem za Crnu Goru: Ukropina pao na doping testu, ne ide na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 20:38

Sve zbog korišćenja leka za inhaliranje…

Crna Gora se preko Svetskog prvenstva plasirala na Olimpijske igre, ali u Parizu će poprilično biti oslabljena. Selektor Vladimir Gojković ostao je bez bitnog aduta, pošto je Aleksa Ukropina pao na doping testu.

Levoruki šuter je testiran pred odlazak u Trebinje, gde se crnogorska reprezentacija pripremala za planetarni šampionat. A, na testu je pao zbog korišćenja leka za inhaliranje. Vijesti pišu da Aleksa Ukropina nikoga iz Saveza nije obavestio da je bio podvrgnut testiranju, niti se kosultovao sa lekarom da li taj lek sme da koristi.

Izabrane vesti

Takođe, Aleksa Ukropina nije tražio B uzorak, priznao je krivicu i do kraja meseca će Svetskoj antidoping organizaciji morati da objasni kako je došlo do korišćenja nedozvoljenog sredstva. Informacija da je levoruki šuter pozitivan Savezu je stigla po završetku četvrtfinalnog duela sa Španijom.

Presedeo je na tribinama preostale dve utakmice u razigravanju Aleksa Ukropina, očekuje ga barem šest meseci suspenzije, a već je Đuro Radović morao da pauzira. Razlozi su nešto drugačiji: više puta nije ispunio potrebmnu dokumentaciju ili je to uradio na neispravan način. Zbog toga je van bazena bio od oktobra 2021. do februara 2023. godine.

Crna Gora će u Parizu biti bez jednog od najboljih strelaca, a kuglice na žrebu smestile su Ajkule u grupu sa Hrvatskom, Italijom, Grčkom, Amerikom i Rumunijom. U drugoj su Srbija, Španija, Mađarska, Francuska, Australija i Japan. Po četiri ekipe iz obe grupe plasiraće se u nokaut fazu.


tagovi

Aleksa Ukropinavaterpolo reprezentacija Crne GoreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara