Mateja Dodić (©RSS)
Mateja Dodić (©RSS)

Uspela generalka juniora: Najbolji Mateja Dodić

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.06.23. | 09:33

Orlići bolji od druge selekcije Srbije – 32:31 u Šapcu

Muška juniorska selekcija Srbije odigrala je poslednji pripremni meč pred put na Svetsko prvenstvo. Savladan je razvojni tim Srbije sa 32:31 (16:12) u dvorani Zorka u Šapcu.

Izabranici Đorđa Teodorovića odigrali su odlično prvo poluvreme, imali su u nekim momentima i pet golova prednosti te su na odmor otišli pri vođstvu 16:12.

Izabrane vesti

Razlika je nastavila da se uvećava u drugom delu igre sve do 31:24 kad je usledio pad u igri koji je B tim iskoristio odlično postigavši sedam golova, dok su samo jedan primili. Uprkos toj seriji, juniori su uspeli da sačuvaju pobedu, na kraju samo golom razlike 32:31.

Među osvajačima bronzane medalje sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva do 21 godine istakao se Mateja Dodić koji je postigao 10 golova i bio najbolji strelac utakmice i jedini sa dvocifrenim brojem pogodaka. Uz njega je bio odlična još jedan levoruki rukometaš, deni bek Boško Stanisavljević sa pet pogodaka. U B timu selektora Tonija Đerone najefikasniji bio desni bek Nikola Ivanović sa osam pogodaka.

18.00: (2,15) PSŽ (8,00) Kjelce (1,95)

Najbolji srpski juniori u ponedeljak putuju u Atinu gde ih očekuje početak Svetskog prvenstva koje je na programu od 20. juna do 2. jula. Druag faza je na programu u Nemačkoj.



tagovi

rssmuška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara