Marko Milosavljević (©Reuters)
Marko Milosavljević (©Reuters)

Transfer karijere: Marko Milosavljević od leta u Nantu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 12:22

Levi/srednji bek reprezentacije Srbije u junu napušta Ademar Leon posle tri godine i seli se u ambiciozni francuski tim koji bi mogao naredne sezone da igra Ligu šampiona, saznaje Mozzart Sport

Posle Crvene zvezde, niškog Železničara i tri sezone u Ademer Leonu, nova stanica u karijeri levog/srednjeg beka reprezentacije Srbije je Nant. Rukometaš koji je eksplodirao na Svetskom prvenstvu u Katovicama početkom godine, bio otkrovenje Tonija Đerone, pokazao je da može da bude perjanica Orlova i u napadu, dogovorio je saradnju sa ambicioznim francuskim klubom, saznaje Mozzart Sport.

Nant je prošle sezone igrao u Ligi šampiona, ove je morao da se zadovolji sa Ligom Evrope i, uz nemačke klubove Fukse iz Berlina i Flensburg i rumunskog Dinama iz Bukurešta, kandidat je za titulu u drugorangiranom EHF takmičenju. U francuskom šampionatu se sa Monpeljeom bori za “kotu 2” i evroelitu, pored dominantnog “večitog” šampiona Pari Sen Žermena. Nant je trenutno deli drugu poziciju sa Monpeljeom, sa tri boda manje od pariskih Svetaca.

Izabrane vesti

Srpski bek igra treću sezonu u Ademaru. Jedan od najboljih igrača ovog kluba, postigao je 49 golova i imao 43 asistencija ove sezone u Asobal ligi. Njemu ugovor sa timom iz Leona ističe u junu, pa je slobodan u izboru nove sredine. Dolazi u francuski klub umesto Portugalca Aleksandera Kavalkantija koji napušta tim posle četiri sezone.

20.30: (11,0) Kretej (16,0) Nant (1,07)

Pre Milosavljevića, Nant je doveo iz Tuluza alžirskog desnog beka iz Tuluza Ajuba Abdija. Tim Danijela Anđelkovića je odmah reagovao i dogovorio dolazak najboljeg igrača Superlige Srbije, desnog beka Partizana Uroša Kojadinovića. U Nant stiže i Slovenac Matej Gabor iz Pik Segeda.

Na Milosavljevićevu adresu prethodnih meseci stizale su brojne ponude kako od francuskih klubova, tako i iz regiona. Bio je na meti ambicioznog makedonskog projekta Alkaloida, ali na kraju je Nant logičan izbor za Beograđanina rođenog 1998. godine.

Milosavljević je letos bio na pragu makedonskog šampiona Eurofarm Pelistera. Bitoljčani su bili spremni za plate obeštećenje za reprezentativca Srbije, ali nije došlo do saradnje zbog nesuglasica oko dužine ugovora.

Pominjao se letos čak i Partizan, odnosno španski mediji su ga selili u Humsku, ali taj transfer nije bio realan, bio je daleko od realizacije. Beograđanin, visok 201 centimetara, biće adut Orlova na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj narednog meseca. Može da igra na levom i srednjem beku, a selektor Đerona ga je koristio čak i na desnom.

Francuska liga je veliki iskorak u karijeri za srpskog beka, posle Bundeslige, najjačeg šampionata na svetu.


tagovi

Marko MilosavljevićAdemar LeonRK Nant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara