(©IHF/Kolektiff)
(©IHF/Kolektiff)

Teodorović: Ne bežimo od uloge favorita

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 11:58

Selektor Orlića optimista pred poslednji meč u Grupi G sa Islandom u petak (19.15) koji će da odluči o prvom mestu i lakšem rasporedu u drugoj fazi rukometnog SP za juniore u Atini

Muška rukometna juniorska reprezentacija Srbije startovala je sa dve očekivane pobede na Svetskom prvenstvu protiv autsajdera Čilea i Maroka, a u petak (19.15) je duel za prvo mesto protiv Islanda. Obe selekcije imaju maksimalan učinak, s tim da Orlići imaju mnogo bolju gol-razliku i u deul sa Ribarima ulaze kao favorit.

O protivniku ima samo reči hvale, bez obzira što su se u prvoj utakmici mučio sa Marokom, ali se selektor Orlića Đorđe Teodorović prvo osvrnuo na to kako njegova ekipa izgleda posle dve odigrane utakmice.

Izabrane vesti

Odlični rezultati su iza nas, zadovoljni smo sa prikazanom igrom. Prvi cilj koji smo imali je ostvaren, a to je plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva. Za sada ove brojke izgledaju impozantno, delujemo dosta dobro. Uspevamo da koristimo sve raspoložive snage i da ravnomerno rasporedimo energiju. Zdravstveni bilten je pozitivan, svi su spremni da daju svoj maksimum u poslednjoj utakmici u grupi”, rekao je Teodorović.

Protivnik u duelima ove generacije ima bolji skor, pre dve godine u Hrvatskoj, Srbija je izgubila, dok je prošle godine utakmica između naše selekcije i Islanda završena nerešenim rezultatom.

Iako nisu pobedili Maroko i Čile na način na koji smo to mi uradili to ne znači ništa jer Islanđani imaju izuzetne igrače na svim pozicijama. Mislim da smo sazreli kao ekipa, da će ove godine sve biti na našoj strani. Znamo šta nas čeka, ne bežimo od uloge favorita i verujemo jedni u druge i u prolaz dalje sa većim brojem bodova”, zaključio je selektor Orlića.



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara