Anet Barbara Benitez i Slađana Erić (©MN Press)
Anet Barbara Benitez i Slađana Erić (©MN Press)

TENT propustio šansu u drugom setu i brzo završio sezonu, Ubljanke idu u polufinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 18:49

Izabranice Marijane Boričić na gostujućem terenu dobile drugi meč četvrtfinala - 3:0

Prvi polufinalista Superlige Srbije je Ub! Odbojkašice koje sa klupe vodi Marijana Boričić uspešno su preskočile prvu prepreku u plej-ofu, pošto su sa 2:0 izbacile TENT. Iako su tokom ligaškog dela izgubile dva duela protiv istog protivnika, sada kad je bilo najpotrebnije pronašle su taktiku koja im je donela dve pobede. Kod kuće su slavile 3:1, a danas su na gostujućem terenu završile posao još brže - 3:0 (25:21, 25:23, 25:19).

Ubljenke su osvojile Kup i sigurno da imaju ambiciju da uzmu duplu krunu, ukoliko im se otvori šansa. Na putu ka finalu naredna prepreka biće im pobednik serije Železničar - Partizan. Lajkovčanke su lako stigle do prvog trijumfa, tako da večeras imaju priliku da potvrde prolaz i zakažu polufinalne bitke sa Ubom.

Izabrane vesti

U prvom i trećem setu su glavnu reč vodile devojke u plavo-belim dresovima, a drugi period je lako mogao da prevagne na stranu Obrenovčanki. Međutim, domaće su visoku prednost uspele da ispuste, pravile su mnogo grešaka i propustile veliku šansu da meč učine dramatičnim. Nije im bilo dovoljno ni vođstvo 17:12, 20:15... Potpuno im je pala koncentracija u završnici drugog seta, Ub je to iskoristio da preokrene i duplira prednost.

Posle takvog raspleta događaja sasvim logično je bilo da kod gošća poraste raspoloženje, a da domaće budu poljuljane. Nisu imale više čime da zaprete, kao da su i same čekale da se utakmica završi. Poslednji zvižduk sudije označio je plasman u polufinale Uba, a u isto vreme i kraj sezone za TENT.

U pobedničkom sastavu izdvojila se korektor Anet Barbara Benitez sa 13 poena, a pratila je Anđelka Novosel sa 11. Aleksandra Gligorić je stala na osam, a Slađana Erić na sedam. Kod poraženih baš kao i na prethodnom okršaju najbolja je bila Jovana Cvetković sa 14 poena, dok je Hena Kurtagić postigla 11.

Večeras se još igraju utakmice Spartak - Crvena zvezda i Partizan - Železničar, dok je meč Srem - Jedinstvo na programu u subotu uveče.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE (DRUGI MEČEVI)

Petak

TENT - Ub 0:3 (21:25, 23:25, 19:25), prvi meč 1:3

19.00: (9,00) Spartak - Crvena zvezda (1,03), prvi meč 0:3

20.00: (10,9) Partizan - Železničar (1,01), prvi meč 0:3

Subota

19.00: Srem - Jedinstvo (prvi meč 0:3)

POLUFINALE

Crvena zvezda/Spartak Subotica - Jedinstvo/Srem

Železničar/Partizan - Ub

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju do dve pobede, a u finalu će do trofeja stići ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK TentŽOK UbSuperliga Srbije u odbojciAnet Barbara Alfonso BenitezMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara