Luka Pljevančić (©MN Press)
Luka Pljevančić (©MN Press)

Splićani na Jadranu naneli bolan poraz Radničkom, u Ligi šampiona mogu da ga izbace iz trke za F8

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.03.23. | 10:00

Biti il’ ne biti utakmica za oba tima…

Drugu godinu zaredom su kuglice na žrebu za Ligu šampiona spojile Radnički i Jadran, iako ove nisu dobili “grupu smrti”, lako bi ishod mogao da bude identičan prošlogodišnjem – da nijedna ekipa ne ode na završni turnir. Novi duel srpskog i hrvatskog viceprvaka (20.30) je “biti ili ne biti” za oba tima i dolazi nedelju dana posle rapsodije Splićana na Poljudu.

Jadran je razneo kragujevački klub u Dalmaciji na turniru regionalne lige (15:3), nezapamćen debakl doživeo je srpski predstavnik u Dioklecijanovom gradu i bez ikakve dileme biće mu u podsvesti taj duel večeras, kada nema prava na grešku. Tada ga poraz nije skupo koštao, obezbedio je plasman na finalni turnir Jadranske lige, ali bi novi imao posledice.

Izabrane vesti

I jednom i drugom timu mnogo toga zavisi od ishoda utakmice u Kragujevcu, pogotovo Splićanima, pošto imaju dva boda manje od Radničkig. Oba ekipe su u poteri za Vuljagmenijem, koji drži četvrtu poziciju i napravio je malu bodovnu zalihu, i pobednik će koliko-toliko zadržati korak i imati čemu da se nada u nastavku takmičenja.

Prethodne sezone u Ligi šampiona oba hrvatski i srpski predstavnik odbranili su domaći teren u direktnim duelima, Radnički je ove otkinuo bod u Splitu, ali je i tada, kao i protiv Olimpijakosa u gradu na Lepenici, mogao i do sva tri. Ispuštao je rivale, primao golove u poslednjim sekundama. Ivan Domagoj Zović u Splitu, a Filip Filipović u crveno-beloj kapici u Kragujevcu, odaljili su tim Uroša Stevanovića od plasmana na završni turnir.

(1.85) Radnički (6.50) Jadran Split (2.55)

Radničkom će biti neophodno da napravi brejk do kraja – verovatno protiv Vuljagmenija, ako do tada ne izgubi šanse – ali da bi uopšte ostao u igri večeras mora pronaći put i način da upiše prvu pobedu protiv splitskog Jadrana u sezoni.

“Pretrpeli smo najteži poraz ikada od Jadrana, ali se nadamo da je to bio samo naš loš dan. To nas donekle i dodatno motiviše da se pokažemo u boljem svetlu u najvažnijoj utakmici od početka sezone, ali smo svesni da je pred nama jako težak izazov. Moramo da ispravimo sve što nije štimalo i da dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila, ne samo zbog plasmana na Fajnal-ejt, već i zbog našeg samopouzdanja, jer smo imali dosta turbulencija od početka godine”, rekao je Miloš Ćuk.

Očekuje Miloš Ćuk da će i u duelu sa Jadranom, kao protiv Olimpijakosa, imati Radnički “vetar u leđa” sa tribina, te da će mu to biti od pomoći da upiše prvi trijumf u Ligi šampiona od početka januara i meča sa Dinamom.

Nadam se da će meč u Kragujevcu više ličiti na onaj prvi u Ligi šampiona, kada je bilo neizvesno do samog kraja, a ovu prethodnu utakmicu ćemo se truditi da zaboravimo. Bez želje i agresivnosti ne možemo igrati ni sa kim, pogotovo u ovoj fazi sezone. Moramo biti oštriji i mislim da će njima biti mnogo teže na našem bazenu i da se neće toliko razmahati kao u Splitu. Trebaće dosta napora da se dobije utakmica, ali sam siguran da će nam naša verna publika ponovo dati vetar u leđa i da ćemo uspeti da okrenemo momentum na našu stranu”, zaključio je jedan od najiskusnijih igrača Radničkog.

LIGA ŠAMPIONA – 9. KOLO:

GRUPA A

Sreda

18.00: (5.10) Vuljagmeni (8.00) Olimpijakos (1.30)

19.00: (1.15) Hanover (10.00) Dinamo Tbilisi (8.00)

20.30: (1.85) Radnički (6.50) Jadran Split (2.55)

21.00: (1.20) Pro Reko (9.00) Barseloneta (6.75)

GRUPA B

Utorak

Jug - OSC Budimpešta 13:8

Novi Beograd - Ferencvaroš 14:13

Marselj - Sabadelj 9:6

Breša - Špandau 14:10



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK Jadran Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara