Slobodan Limp Maksimović
Slobodan Limp Maksimović

SBC 29: Limp na domaćem terenu protiv opasnog Brazilca

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 12:58

U glavnoj borbi Veličković će udariti na Kančeva

Ove subote u Novom Sadu najprestižnija srpska, kao i regionalna, MMA promocija - SBC Revange –održaće priredbu na kojoj će se proslavljeni srpski borac Slobodan Limp Maksimović boriti protiv Serža De Žezus Santosa.

Maksimović je trenutno u procesu skidanja kilograma, rutinska stvar za profesionalce koji su dugo u ovom sportu.

Izabrane vesti

Limp je inače put u mešovitim borilačkim veštinama započeo kroz rijaliti šou "Put do vatrenog ringa". Karijera je imala uspone i padove, ali definitivno najveći podvig napravio je 2017. godine kada je imao dve uzastopne borbe u LFA promociji i izborio prvo mesto izazivača. Nažalost do borbe za titulu nije došlo iz bizarnog razloga. Naime, Limpu je istekla viza i nije mu dozvoljeno da se vrati u SAD gde nije samo išao da odrađuje mečeve već je i trenirao u “Elevation” timu sa Bojanom Veličkovićem u Denveru. To je verovatno najveći hendikep u njegovoj karijeri, a za koji on sam nije ni kriv.

Pod okriljem SBC promocije ovo će mu biti treći meč, ali Slobodanove ambicije nisu ograničene na regionalnu scenu već je imperativ da se borbe rade sa stranim borcima evropskog i svetskog kalibra. SBC je za takve prilike, što je dokazano na brojnim primerima, odlična odskočna daska. Limpu će ovo biti prvi pripremni kamp u Srbiji, a predstavljaće klub Sekutor i svoj matični klub Sinđelić. U uglu će mu biti biti trenutno najcenjeniji trenerski duo u zemlji – Jovan i Aleksandar Milićević.

U pripremama za meč kao sparing partneri pomogli su mu naš UFC borac Duško Todorović, kao i mlada nada u usponu Stefan Negucić.

Što se tiče rivala, Brazilac je čvrst takmac, imao braon pojas u BJJ (brazilski džiju-džicu), iskusan je, borio se i u jakim organizacijama među kojima i je Bellator (druga po prestižu svetska organizacija).

Slobodan je inače i deo vrlo poznatog menadžment tima "MTK Global" koji zastupa i Duška Todorovića. MTK Global takođe zastupa i velika imena poput Derena Tila, što se tiče MMA-a, a u boksu deo njihovog tima čine svetski prvak u teškoj kategoriji Tajson Fjuri i prvak srednje kategorije Bili Džo Saunders.

U glavnoj borbi večri Bojan Veličković, bivši član UFC-a, napašće pojas u velter kategoriji protiv vrlo iskusnog i opasnog Vladislava Kančeva iz Bugarske. Sve informacije o borbama, terminu održavanja i gde ćete imati priliku da pratite meč nalaze se na zvaničnom sajtu SBC-a.

Piše: Ivan BEGANI


tagovi

mma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara