Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Šampion stiže na vruć teren u Topoli, tu se Karađorđe ne plaši nikoga

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 12:03

Partizan će večeras od 19.00 časova odmeriti snage sa ekipom Nevena Majstorovića

Pravi spektakl priredili su sinoć publici odbojkaši Spartaka i Crvene zvezde, a slična predstava mogla bi da se ponovi večeras na meču Karađorđe - Partizan.

Obe ekipe su iz vrha tabele - crno-beli su aktuelni šampioni Srbije, a momci koje vodi Neven Majstorović jedno od najvećih iznenađenja ove sezone. Ta dva tima će izaći na crtu od 19.00 časova u Topoli.

Izabrane vesti

Znaju svi da je tamo teren veoma vruć, kao i da se domaći igrači tu ne plaše baš nikoga. Ove sezone su pokazali da sa svakim mogu da igraju ravnopravno, a prošle nedelje su ozbiljno namučili Crvenu zvezdu, koja je trenutno lider.

Do sada je Karađorđe ostvario sedam pobeda i četiri poraza. U poslednja dva kola je poražen, ali bez obzira na to teško da Partizan sebi može večeras da dozvoli bilo kakvo opuštanje, ukoliko želi da trijumfuje.

Crno-beli su već osetili snagu ovog protivnika, jer su se sastali u prvom kolu u Masteru. Tada je aktuelni šampion dobio meč tek posle pet setova... Janićevi momci su vodili 2:0, ali je rival odgovorio - izjednačio i izborio taj-brejk. U tom periodu su domaći nekako uspeli da slome otpor Majstorovićeve ekspedicije.

Partizan ima skor 8-2 i jednu zaostalu utakmicu sa Vojvodinom. U Topolu stiže posle završene evropske priče i eliminacije u osmini finala CEV kupa. U poslednja tri meseca imao je veoma zgusnut raspored, pa je i za ovaj meč bilo manje vremena za pripremu nego što je to slučaj u suprotnom taboru.

Karađorđe je poslednju utakmicu imao još prošlog četvrtka - 14. decembra protiv Crvene zvezde. Posle toga je mogao da se fokusira na današnji duel... A crno-beli su ove nedelje igrali u četvrtak protiv Prometeja, a samo dva dana kasnije izlaze na megdan ekipi iz Topole.

Janićev tim večeras ima ulogu favorita, ali svakako da šanse za trijumf ima i Majstorovićeva četa. Veći pritisak je na šampionima Srbije, s obzirom na to da Karađorđe u suštini protiv najjačih rivala nema šta da izgubi, može samo mnogo da dobije...

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

12. kolo

Petak

Ribnica - Mladi radnik 3:0

Spartak Subotica - Crvena zvezda 2:3

Subota

17.00: Borac Starčevo - Niš

18.00: Radnički - Takovo

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Vojvodina

19.00: Karađorđe - Partizan



tagovi

OK PartizanOK KarađorđeSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara