©Reuters
©Reuters

Prlainović: Ovo je najmanje što smo zaslužili na kraju reprezentativnih karijera

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 13:49

"Bio sam ubeđen da ćemo pobediti", kaže iskusni as

Srbija je zablistala onda kada je bilo najpotrebnije. Sjajnom igrom protiv svetskog šampiona Italije izabranici Dejana Savića izborili su plasman u polufinale i došli do prilike da nastave niz odličja na najvažnijem planetarnom takmičenju.

Iskusni Andrija Prlainović slaže se sa konstatacijom da nije bio red da ovakva ekipa završi takmičenje u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

"To sam i ja razmišljao prethodnih dana. Srećan sam zbog činjenice da ćemo završiti naše reprezentativne karijere u borbi za medalju. Mislim da je to najmanje što smo zaslužili. Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista, bio sam ubeđen da ćemo pobediti. Ovo nam je najbolja utakmica u poslednje tri godine. Na ovom turniru sigurno najbolja, došla je u pravom trenutku. Mislim da može da bude još bolje za nijansu", rekao je Prlainović.

Biće ovo idealan trenutak za revanš protiv nepobedive Španije.

"Najbolja ekipa ovde za sada, najviše su pružili. Danas su i oni imali tešku utakmicu, ali ekipa koja je sigurno ovde najviše pokazala, a i u poslednje tri godine uopšte. Igraju odlično u kontinuitetu, veoma je teško igrati protiv njih. Oni su pravi tim, za razliku od nekih timova koji su po imenima na papiru bolji. Najteže je igrati protiv takvih ekipa. Međutim, mislim da smo mi došli u dobru fomru, da smo spremni da odigramo još jednu odličnu utakmicu u polufinalu".

Zadovoljstvo nije krio ni iskusni centar Duško Pijetlović.

"Ono što smo pričali posle Hrvatske, rekao sam da je sve u redu, samo je bilo bitno da presečemo to kad nam padne koncentracija. Imali smo i danas nekih padova, ali sva sreća pa je golman bio raspoložen i blokovi su bili na mestu. Generalno gledano smo stvarno dobro odigrali. Drugo poluvreme smo veoma usporili, s obzirom na to da smo imali rezultat nismo hteli da rizikujemo kontranapade ili ishitrene šuteve. Tako da smo se primirili pa je razlika na kraju bila malo manja. Ali, zadovoljan sam kako smo sačuvali rezultat do kraja utakmice".

Azuri nisu bili poželjan rival.

"Nismo želeli njih u četvrtfinalu. Italija je jedna od najboljih reprezentacija i fizički najspremnijih na ovom turniru. Ali, tako se ispostavilo, ako želite da osvojite morate svakog da pobedite. Tako da nam je svejedno ko je sa druge strane. Došli smo fokusirani, zatvorili njihovo najbolje oružje i na taj način pobedili utakmicu".

Sledi uvek neugodna Španija.

"Protiv Španije kuburimo već nekoliko godina, stalno smo negde u nerešenim rezultatima. Oni češće dobijaju u poslednje vreme nego mi, imaju neku igru, odbranu koja nama ne odgovara generalno. Očigledno da su u veoma dobroj formi, zasluženo su tu gde jesu, ali ja se nadam da ćemo mi smoći snage i da ćemo koncentrisani ući u sledeću utakmicu, da odbrana ne manjka, a u napadu da bude sve kako treba", jasan je bio Pijetlović.


tagovi

Andrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara