Rukometaši Srbije u Staroj Pazovi (©RSS)
Rukometaši Srbije u Staroj Pazovi (©RSS)

Počela “Operacija Španija”: Pešmalbek i Kukić obećavaju borbu do poslednjeg atoma snage

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 08:24

Rukometaši Srbije okupili se u Staroj Pazovi, a već sutra se kreće prvo put Porta, a onda u Galiciju u gradić Lalin

Rukometaši Srbije okupili su se u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi povodom dvomeča sa Španijom u baražu za Svetsko prvenstvo.

Izabranici Borisa Rojevića ostaju u staroj bai samo dan, već suta putuju u Porto, a prvi meč odigraće u sredu od 21 sat u Lalin Areni u gradiću u Galiciji, u blizini Portugalije. Revanš je zakazan za nedelju 12. maj od 17 časova u novosadskom SPENS-u.

Izabrane vesti

Uzdanica Srbije na liniji, Dragan Pešmalbek, doputovao je iz Mađarske spreman da sa svojim saigračima iz reprezentacije hrabro izađe na crtu renomiranom protivniku.

Uvek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Biće dobro za nas da posle odlične provere u martu u Poljskoj odemo i korak dalje. Iako je Španija apsolutni favorit, jako su kvalitetna ekipa, mislim da i mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo dalje. Stručni štab je napravio plan i na nama igračima je da pokušamo da taj plan sprovedemo u delo. Takođe, Španija će biti pod velikim pritiskom, s obzirom na izuzetno loš rezultat na Evropskom prvenstvu i to treba da iskoristimo. Idemo u Španiju da pokušamo da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom pokažemo u najboljem svetlu”, rekao je pivotmen srpskog tima.

Raspoložen je u bazu srpske reprezentacije stigao i Lazar Kukić, 29-godišnji srednji bek izborio je plasman sa Dinamom iz Bukurešta na završni tunir EHF Lige Evrope, a pošto je martovsku akciju propustio zbog sitne povrede, sada je ponovo na raspolaganju selektoru Rojeviću.

Očekuje nas jedna izvanredna ekipa, ima i nekoliko povratnika u njihov sastav, radi se o iskusnim igračima i sigurno da nas očekuju dve teške utakmice. Od njih su uvek velika očekivanja i pritisak će biti na njihovoj strani, a mi ćemo kao i uvek uz dobar ambijent i atmosferu među nama pokušati da što bolje spremimo utakmicu i daćemo poslednji atom snage da najpre ostvarimo dobar rezultat u Španiji, a potom i da u Novom Sadu pred punim tribinama donesemo radost našim navijačima, da srušimo velike Špance”, istako je srednji bek Orlova i dodao:

Iako smo se i pre okupljanja susreli sa problemima sa povredama, nadam se da će momci koji su došli biti maksimalno spremni i da ćemo zajedno odraditi dobrih nekoliko zajedničkih treninga. Jedva čekamo da izađemo na teren, da se borimo i da Bože zdravlja napravimo dobar rezultat koji će nam biti vetar u leđa za novi ciklus i iskorak naše reprezentacije ka boljim rezultatima na velikim takmičenjima”, zaključio je srpski rukometaš.

-------------------------------------

NA SPISKU SU:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Andrej Trnavac

Pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Miljan Pušica, Marko Jevtić

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Miloš Orbović

---------------------------------------



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijerssBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara