Juniori Srbije na pragu borbe za medalju (©©IHF/Kolektiff)
Juniori Srbije na pragu borbe za medalju (©©IHF/Kolektiff)

Orlići u četvrtfinalu Svetskog prvenstva na strašne Farane

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 20:09

Mladi rukometaši Srbije pobedili Grčku sa 34:23 u Atini u poslednjem meču grupne faze i osvojili drugo mesto u Grupi 4 iza Islanda. Rival u prvoj nokaut rundi je malena država od 54.000 stanovnika, neporažena na šampionatu (pet pobeda)

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije je prošle godine obradovala naciju bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, a sada je tim Đorđa Teodorovića izborio četvrfinale Svetskog šampionata u Atini.

U poslednjem meču grupne faze, Orlići su bili bolji od domaćina Grčke sa 34:23 (15:12). I pre ovog meča znalo se da će Srbija da se plasira među osam najboljih na planeti posle pobede Islanda nad Egiptom u prvom meču trećeg kola. Na kraju su naše nade bila druge, iza Islanđana, pa će u borbi za polufinale da odmere snage sa liderom Grupe 2 Farskim Ostrvima. Nokaut faza se igra u Berlinu.

Izabrane vesti

Malena zemlja sa 54.000 stanovnika ruši sve na ovom šampionatu. Posle evropskog prvaka Španije, pao je i vicešampion Starog kontinenta, Portugalija, i to ubedljivo – 27:19 (15:10).

Tim Đorđa Teodorovića se mučio 25 minuta protiv Helena, ali krajem prvog i početkom drugog poluvremena je dodao gas i na kraju lako slomio otpor jednog od dva domaćina planetarnog prvenstva. Serijom 3:0 sredinom drugog poluvremena Orlići su serijom 3:0 stigli do šest golova viška (24:18) i rutinskom igrom do kraja samo uvećavali prednost za maksimalnih +11.

Farani prave čuda ovog meseca, predvodi ih novi igrač Kila Elijas Elefsen a Skipagetu, ali ima Srbija adute za borbu za odličja - Miloša Kosa, Nikolu Zečevića, Mateju Dodića, Luku Rogana, golmana Luku Krivokapića.

Najbolji akter meča bilo je desno krilo Metaloplastike Mateja Dodić koji je čak osam puta zatresao mrežu rivala (samo jedan promašaj). Bombarder iz Kozarske Dubice Miloš Kos je pogodio mrežu pet puta, koliko je dao i levoruki Boško Stanisavljević. Levo krilo Dušan Šmigić je tri puta zatresao mrežu Grka iz isto toliko pokušaja. Ti pogotka su dali i Simo Šijan i Nikola Zečević, a dva Luka Rogan. Odličan na golu je bio Luka Krivokapić sa 12 odbrana, dok je Savo Zekić imao tri uspešne intervencije.

Kog domaćina četiri pogotka delo su Kristosa Papajanisa i Janisa Cafisa.

JUNIORSKO SVETSKO PRVENSTVO (GRČKA I NEMAČKA) – 3. (POSLEDNJE) KOLO DRUGE FAZE

Ponedeljak

Portugalija – Farska Ostrva 19:27 (10:15)

Island – Egipat 29:28 (19:13)

Mađarska – Švedska 29:26 (16:13)

Brazil – Španija 22:36 (8:16)

Francuska – Tunis 42:31 (19:13)

Danska – Bahrein 28:22 (16:7)

Srbija – Grčka 34:23 (15:12)

Hrvatska - Nemačka u toku



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko rukometno prvenstvo za junioreĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara