Angelos Vlahopulos (©Reuters)
Angelos Vlahopulos (©Reuters)

Muke Grka pred duel sa Srbijom: Izostanak paklenog strelca, tuča reprezentativaca, negativna atmosfera

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 01:44

Selektor Teodoros Vlahos našao se u izazovnoj situaciji uoči utakmice sa Delfinima na turniru Svetske lige u Podgorici

Pripreme reprezentacije Srbije nisu startovale onako kako je zamišljao Dejan Savić - Gavrila Subotića bolest omela da trenira, vaterpolisti Novog Beograda kasnili na okupljanje zbog klupskih obaveza - ali znatno veće udare pretrpela je selekcija Grčke, prvi protivnik Delfina na putu do Fajnal-ejta Svetske lige. 

Na startu evropskih kvalifikacija u Podgorici bitku za plasman u polufinale vodiće Srbija i Grčka, poraženi će izgubiti šanse da se nađe na završnom turniru i bori za medalje. Biće to repriza finala Olimpijskih igara, a selektor Teodoros Vlahos ostao je za turnir u Crnoj Gori bez jednog od najboljih strelaca - Angelosa Vlahopulosa. Ali, to nije jedina muka za dugogodišnjeg selektora tima koji je doživeo veliki uspon i promenio odnos snaga u vaterpolo vrhu. 

Izabrane vesti

Izvrsni rezultati Grčke minulih godina temeljili su se na zajedništvu, timskom duhu nalik onom koji krasi reprezentaciju Srbije. No, on je kod Grka poljuljan pred put u Podgoricu, pošto je u finalu grčkog kupa došlo do tuče reprezentativaca. U završnici je Konstantinos Genidunijas, uz Janisa Funtulisa ponajbolji Grk u Olimpijakosu, udario preko vode Statisa Kalogeropulosa. Zaradio je direktno isključenje, olakšao je posao Vuljagmeniju, ali ljuti rival pirejskih crveno-belih nije uspeo da skroz istopi zaostatak i “otme” trofej Olimpijakosu. 

Pesnice koje su sevale preko vode bile su prvi problem, nadovezao se lom nosa Angelosa Vlahopulosa i hirurška intervencija koja će ga na neodređeno odvojiti od bazena. Ubojiti grčki šuter izostavljen je sa spiska selektora za Svetsku ligu, Heleni su pretrpeli težak udarac, a prvotimci Olimpijakosa na reprezentativno okupljanje nisu sgtigli dobrog raspoloženja. 

Strela Strahinje Rašovića u poslednjoj sekundi vredna boda za Novi Beograd, te kasnija pobeda Ferencvaroša i remi Barselonete, istisnuli su Olimpijakos sa fajnal-ejta Lige šampiona. Dvostruki šampion Evrope važio je za velikog favorita i glavnog izazivača Pro Reeka, uz Novi Beograd, a takmičenje je završio u grupi. Koliko su loši rezultati i finansijski problemi uticali na vaterpoliste Olimpijakosa, koje sa klupe predvodi grčki selektor Teodoros Vlahos, pokazuje i pomenuti detalj iz finala kupa i rekacija Genidunijasa

Evropske kvalifikacije za Fajnal-ejt Svetske lige ne dolaze u pravom trenutku po Grke. Negativni faktori su se nakupili, pa ostaje da se vidi da li će se i u kolikoj meri odraziti na igru protiv nove generacije Srbije. Pred turnir u Podgorici - igra se od 28. do 30. aprila - treniraće Srbija sa Crnom Gorom, dok je Grčka u goste pozvala Italijane. 

Na spisku selektora Teodorosa Vlahosa za sparing utakmice sa Italijanima našlo se 18 imena, a konačni će biti kraći za trojicu igrača: Janis Funtulis, Konstantinos Genidunijas, Emanuil Zerdevas, Konstantinos Guvis, Nikos Gilas (Olimpijakos), Panajotis Corcatos, Dimitrsi Skumpakis, Janis Alafragkis, Statis Kalogeropulos, Konstantinos Sigivecis (Vuljagmeni), Manolis Solanakis (Apolon Smirnis), Kostas Limarakis, Dimitris Dimu (Panionis), Nikos Mitrakis (Palajo Faliro), Aleksandros Papanastasiju, Konstantinos, Stilijanos Argiropulos, Konstantinos Kakaris (Jug Dubrovnik), Dimitris Nikolaidis (Špandau).


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija GrčkeSvetska ligaSvetska liga vaterpoloAngelos Vlahopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara