Mijajlo Marsenić (MN Press)
Mijajlo Marsenić (MN Press)

Marsenić: Poraslo nam je samopouzdanje, ali i apetiti

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 16:56

Rukometaši izneli utiske posle nekoliko treninga u nacionalnom timu

Sve pršti od rada u SC FSS u Staroj Pazovi. Izabranici Tonija Đerone žestoko treniraju tokom EHF nedelje i popravljaju sve ono što treba, da bi u januaru kada to bude najpotrebnije bili na visini zadatka. Među reprezentativcima su i Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev, tandem iz Berlina, koji se svakom novom okupljanju podjednako raduje.

Izabrane vesti

Svi smo srećni što smo opet ovde i svesni smo da će nam ove utakmice protiv Slovačke dobro poslužiti da vidimo gde smo i da se što bolje pripremimo za glavni deo koji nas očekuje, a to su pripreme za Evropsko prvenstvo“, rekao je Marsenić. „Želimo da ispravimo sve greške, a sigurno će ih biti jer nismo dugo bili zajedno. Atmosfera je kao i uvek dobra i pozitivna“.

Orlovi će ove nedelje imati dva kontrolna meča protiv Slovačke u petak i subotu.

Imaju mnogo novih igrača i igraju malo drugačije nego ranije. Nije ih bilo dugo na evropskoj sceni i sigurno je da samim tim što pored Mađara imaju domaćinstvo ovog prvenstva, traže neku svoju šansu. I njima će ove dve utakmice poslužiti da vide na čemu treba da porade, ali mi treba da gledamo sebe, da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se fokusiramo na zadatke koje dobijamo od trenera. Nadam se da neće biti nekih ozbiljnijih problema i povreda i da će nam ovo zaista poslužiti kao jedna dobra provera pred Evropsko prvenstvo“.

Pričao je Marsenić i o atmosferi u nacionalnom timu.

Sigurno da nam je samopouzdanje poraslo posle one dve utakmice sa Francuskom i sa Grčkom. Porasli su malo i apetiti i sigurno je da smo svi svesni da igramo u teškoj grupi, međutim isto tako smo svesni da možemo da prođemo u drugu fazu takmičenja, tako moramo da razmišljamo. O nekim višim ciljevima mislim da je u ovom trenutku nezahvalno pričati, jer ipak ovde ima dosta mladih igrača i ponekad nametanje pritiska može da izazove kontraefekat. Mislim da treba ići iz utakmice u utakmicu, možemo reći da nam je cilj prolazak u drugu fazu takmičenja, a onda – šta bude. Najvažnije je da damo svoj maksimum iz utakmice u utakmicu i nadam se da će na kraju sve biti dobro“, zaključio je Marsenić.

Golman Dejan Milosavljev je takođe izneo svoje utiske...

Jedva sam čekao da dođem i drago mi je što je većina igrača zdrava i prisutna, nedostaje nekoliko igrača koji imaju sitne probleme, ali je to razumljivo jer su lige mnogo zahtevne i teške. Došli smo ovde da se vidimo, da se okupimo, da ponovimo neke stvari koje su nam važne za period koji nas očekuje i mislim da ćemo uraditi dobre stvari za ovih nekoliko dana koliko smo zajedno“.

Provere protiv Slovačke će ekipi dobro doći.

Važno je kako mi gradimo našu igru, nadam se da ćemo odigrati onako kako mi to očekujemo i na način koji trener očekuje. Naravno, želimo da idemo na pobedu i da trijumfujemo u tim utakmicama. Prioritet je da osetimo jedni druge jer se nismo okupljali od juna i da se što više uigramo. Nadam se da će rezultat biti pozitivan i uradićemo sve od sebe da pobedimo“.

Ostala su još dva i po meseca do starta Evropskog prvenstva.

Kako se prvenstvo bliži, sve je više euforije, ali mislim da smo na zemlji i da smo skromni. Borićemo se da svakim danom zaslužimo poverenje, prvo između nas, a onda ljudi koji nas gledaju i koji nas podržavaju, tako i cele Srbije. Uradićemo sve da budemo što spremniji za Evropsko prvenstvo koje nas u januaru očekuje“, podvukao je Dejan Milosavljev.

Rukometaši Srbije će još dva dana trenirati u Staroj Pazovi, a onda će otputovati u Bratislavu. Orlove uskoro čeka Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a naš tim će igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.


tagovi

Mijajlo Marsenićrukometaši SrbijeDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara