Marijana Boričić (CEV)
Marijana Boričić (CEV)

Marijana Boričić posle prve pobede u LŠ: Tokom većeg dela meča sam bila ljuta, kao da igramo protiv sebe

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 10:07

"Sigurno da možemo mnogo bolje. Uvukla se neka nesigurnost i takvo stanje traje", kaže trener Uba

Slavlje protiv Niđerhaze će se dugo pamtiti na Ubu. Šampionke Srbije su ostvarile istorijsku pobedu i došle do prva tri boda u grupnoj fazi Lige šampiona. Za njih je ogroman uspeh bio i prolazak iz kvalifikacija u ovu fazu takmičenja, a sve iznad toga je veliki plus jer je realno da u elitnom društvu ne mogu da se nadaju velikim rezultatima.

Posle dva poraza od Koneljana i Hemika, ovog puta su one vodile glavnu reč na terenu i izgradile maksimalni trijumf.

Izabrane vesti

"Lep je osećaj stvarno, mada ja nisam zadovoljna generalno kako smo odigrale ovu utakmicu", rekla je trener Uba Marijana Boričić. "Tokom većeg dela meča sam bila ljuta. Pravimo ogroman broj grešaka i na servisu i u napadu. Moramo svaki put da se naradimo duplo. Kao da igramo protiv sebe i to nam se ponavlja. Uvukla se neka nesigurnost i takvo stanje traje. Sigurno da možemo mnogo bolje... Ali, mi to stalno pričamo, a nikako da pokažemo. Ovaj rezultat bi mogao malo da nam pomogne u tome".

Osvrnula se Marijana i na detalje koji su olakšali Ubljankama put ka pobedi.

"Ekipa Niređhaze se muči takođe bez prvog dizača, pokušali su sa novim - devojkom koja je stigla iz Bugarske, videlo se da su neuigrani. Treći set su vratili drugog s kojim su igrali u prethodnom periodu, pa je onda bila tečnija igra. Mi smo tada slabije servirali, plašili smo se da ne pogrešimo, počeli smo samo da ubacujemo servise... Onda je bilo mnogo kvalitetnijih prijema pa su mogli da odigraju bolje sa njihovim primačima, koji su izuzetni, vrlo skočni, snažni i lepo udaraju. Ali, izdržali smo nekako i drago mi je zbog toga", zaključila je Marijana Boričić.

Ana Jakšić (MN Press)Ana Jakšić (MN Press)

Igrom Uba je uspešno dirigovala Ana Jakšić, koja je u klub stigla početkom decembra posle povrede Anđele Veselinović. Zbog svega što je prikazala na terenu protiv Mađarica nagrađena je MVP priznanjem.

"Imale smo veoma tešku prethodnu nedelju tokom koje smo izgubile od Jedinstva iz Stare Pazove i Crvene zvezde. Ovo nam mnogo znači zbog naše lige, da se tamo vratimo u što bolji ritam. Znači nam i za samopouzdanje. Liga šampiona za nas nema veliki značaj, tako da smo igrale opšuteno. Najbitnije je da guramo napred i da ostvarujemo što veći broj pobeda", podvukla je Jakšićeva.

Drugi duel trećeg kola u grupi E igraju večeras od 18 časova Hemik i Koneljano. Naredni izazov za Ub je gostovanje poljskom šampionu 20. januara.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE, TREĆE KOLO

Grupa A

Rešov - Lokomotiva Kalinjingrad 3:2

Prometej – Dresdner 2:3

Grupa B

Monca - Salo 3:0

Miluz – Vakinfbank 0:3

Grupa C

THY - Liberec 3:0

Četvrtak

19.00: Dinamo Moskva - Novara

Grupa D

Dinamo Kazanj - Marica Plovdiv 3:0

Četvrtak

19.00: Beziers - Fenerbahče

Grupa E

Ub – Niređhaza 3:0

Četvrtak

18.00: Hemik - Koneljano



tagovi

CEV Liga šampionaŽOK UbAna JakšićMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara