""
""

MARATON: Trijumf Olivere Jevtić!

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.04.13. | 12:56

Najbolja srpska atletičarka slavila u ženskoj konkurenciji, kod muškaraca najbrži Kenijac Edvin Kiplagat Kitum

 

 

Izabrane vesti

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je 26. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji. Ona je stazu od 42.195 metara pretrčala u vremenu 2:36,09 sata.

Bilo je kriznih perioda tokom trke, ali mi je osnovni cilj bio da pobedim samu sebe i da se približim rekordu. Nisam u tome uspela, nedostajalo mi je 20-ak sekundi, zbog uzbrdice koja me je usporila na kraju trke. Srećna sam šta sam ponovila uspeh iz 2007. godine i čestitam svim Beograđanima koji su došli da nas bodre po toplom vremenu i koji su sa ovog maratona u svet poslali lepu sliku“, rekla je Jevtićeva.

U muškoj konkurenciji trujumfovao je kenijski atletičar Edvin Kiplagat Kitum rezultatom 2:19,33 sata. Drugi kroz cilj prošao je još jedan Kenijac Eliud Kibet Kirui (2:24,40), dok je treći bio njegov zemljak Bojaš Majaka sa vremenom 2:30,42.

Srpski atletičari Darko Živanović i Ana Subotić pobednici su polumaratonske trke u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Znak za start trke u Bulevaru kralja Aleksandra dali su legenadrni američki atletičar Karl Luis, premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

 

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

atletikaBeogradski maratonOlivera Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara