Ljiljana Ranković (© MN Press)
Ljiljana Ranković (© MN Press)

Ligo šampiona, lepo smo se družili: Ub na oproštaju još jednom bolji od Niređhaze

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.02.22. | 20:09

U Mađarskoj još ubedljivije

Italijanski Koneljano je klasa za sebe, protiv poljskog Hemika osvojen je set u dve utakmice, ali odbojkašice Uba mogu da se pohvale kako su premijerno učešće u Ligi šampiona završile sa dve pobede. Utisak je da su dobro predstavljale Srbiju, iako su takmičenje okončale u grupnoj fazi. S tim da nisu poslednje.

Fenjer je bio i ostao u rukama Niređhaze, s obzirom da su izabranice Marijane Boričić na severoistoku Mađarske tukle najbolji tamošnji tim 3:0 i tako reprizirale ostvarenje iz decembra, kad su na svom terenu slavile istim rezultatom. Ovoga puta još ubedljivije, manje poena su dopustile protivnicama, po setovima je u poslednjem kolu Grupe E bilo 25:19, 25:21 i 25:17.

Izabrane vesti

Takav epilog posledica je činjenice da je gošće do trijumfa predvodila Ljiljana Ranković, ostvarivši 17 poena, Sofija Medić je doprinela sa 11, dok je deset ostvarila Aleksandra Gligorić.

U svi elementima Ub je nadigrao Niređhazu: prijemom servisa, napadom, blokom i tako posle premijerne pobede u elitnom takmičenju došao do prvog slavlja na strani, što će takođe završiti u istorijskim almanasima.

Ovim se evropski put Ubljnaki završio, međutim, sezona nije. Tek ih čekaju napete borbe u Superligi Srbije, gde su tek na četvrtom mestu tabele, sa 11 bodova manje od prvoplasiranog Jedinstva iz Stare Pazove. Naredni meč igraju u Lajkovcu protiv drugplasiranog Železničara, u nedelju.




tagovi

Liga šampiona u odbojciLiga šampiona za ženeLjiljana RankovićŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara