Serhio Perez, Šarl Lekler i Maks Verstapen (©Reuters)
Serhio Perez, Šarl Lekler i Maks Verstapen (©Reuters)

Lekleru pol-pozicija u Bakuu, iza sebe ostavio dva Red Bula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 18:14

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo Serhio Perez, treći Maks Verstapen

Kvalifikacije za tradicionalno najluđu uličnu trku u Formuli 1 pripale su Šarlu Lekleru. Vozač Ferarija trijumfovao je i na Velikoj nagradi Azerbejdžana startovaće ispred dvojca Red Bula – Serhija Pereza i Maksa Verstapena.

Šarl Lekler je šesti put ove sezone stigao do pol-pozicije, a 15. put u karijeri. U kvalifikacijama u Bakuu postavio je vreme 1:41.359, a njegov timski kolega Karlos Sajnc krenuće iz drugog startnog reda, pošto je zauzeo četvrtu poziciju.

Izabrane vesti

Najboljih deset u kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana, koja je od ulaska u kalendar Formule 1 postala najuzbudljivija ulična trka jer su omogućuje preticanja na gotovo svim delovima staze, kompletirali su Džordž Rasel, Pjer Gasli, sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton, Juki Cunoda, Sebastijan Fetel i Fernando Alonso.

Kvalifikacije u Bakuu kasnile su zbog incidenta u trci Formule 2, a u nekoliko navrata su vozači najbržeg cirkusa na svetu uspeli da izbegnu bliske kontakte sa zaštitnom ogradom na treninzima. Pomalo iznenađujuće Lando Noris je ostao bez plasmana u finalni deo kvalifikacija, a najslabiji rezultat zabeležio je Mik Šumaher, pa će sutra u trci koja počinje u 13.00 krenuti sa samog začelja.

U generalnom plasmanu vodeći poziciju drži aktuelni svetski šampion Maks Verstapen sa 125 bodova, prvi pratilac mu je Šarl Lekler sa 116, dok Serhio Čeko Perez ima 110 poena. Kada je reč o poretku konstruktora, Red Bul je sakupio 235 bodova, dok je Ferari na 199.


tagovi

Formula 1VN AzerbedžanaŠarl LeklerSerhio PeresMaks Verstapen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara