Dražen Luburić (©MN Press)
Dražen Luburić (©MN Press)

Glavobolja za Kolakovića: Luburić neće biti spreman za SP

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 13:27

Odbojkaši u sredu putuju na Kopaonik, a ekipi se kao zamena pridružio Dušan Petković

Reprezentacija Srbije će na Svetsko prvenstvo morati bez Dražena Luburića. Oporavak iskusnog odbojkaša od operacije tetive nije išao baš planiranim tokom, pa je ceo proces povratka usporio... Na zvaničnom sajtu Odbojkaškog saveza Srbije objavljeno je da na osnovu testova i predviđanja lekara neće biti spreman za planetarni šampionat, pa je selektor Igor Kolaković već kao zamenu pozvao Dušana Petkovića, koji nekoliko dana trenira sa ekipom.

Odbojkaši su pripreme za SP započeli 20. jula, a sutra ih čeka put na Kopaonik. Danas je selektor saopštio spisak od 18 igrača koji će odraditi taj bazični deo priprema. Na njemu se nalaze - dizači: Nikola Jovović, Vuk Todorović, Aleksa Batak, korektori - Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković, Božidar Vučićević, libera - Lazar Koprivica, Nikola Peković, srednji blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, primači servisa - Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Milan Katić.

Izabrane vesti

Podsetimo, tokom Lige nacija na poziciji korektora igrali su Dušan Petković, Božidar Vučićević, Nikola Meljanac i Aleksandar Atanasijević. Na prvobitnom spisku za SP selektor je stavio Atanasijevića, Luburića i Vučićevića, ali je zbog povrede sada napravio jednu izmenu.

Seniori će na Kopaoniku ostati do 10. avgusta, kada je predviđen povratak za Beograd. Posle toga će odigrati prijateljske utakmice sa Bugarskom, a onda i učestvovati na Vagnerovom memorijalu (protivnici Argentina, Iran i Poljska).

Svetsko prvenstvo startuje 26. avgusta i trajaće do 11. septembra. Naša reprezentacija prvi meč igra 27. avgusta u Katovicama protiv Ukrajine. Drugi rival u grupi je Portoriko, a treći Tunis.



tagovi

Dražen LuburićDušan PetkovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbijesvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara