Odbojkaši Partizana (©Starsport)
Odbojkaši Partizana (©Starsport)

Finale za pamćenje! Sjajni Mrdak podigao Partizan iz mrtvih, majstorica odlučuje o šampionu

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 21:46

Crno-beli zabeležili veliku pobedu protiv Crvene zvezde i došli do izjednačenja u seriji 2:2

Neverovatno u šta se pretvorila finalna serija za odbojkaše... Od vođstva 2:0 za Zvezdu i prednosti od 1:0 i 2:1 u setovima na trećem meču, pa do potpunog povratka Partizana u igru (2:2). Aktuelni šampion se ne predaje! Crno-beli tim je večeras na leđima poneo Milija Mrdak do najvećeg trijumfa ove sezone i tako doneo izjednačenje u seriji - 3:2 (25:23, 27:25, 22:25, 22:25, 15:13). Igraće se majstorica u petak na Banjici i tada ćemo konačno dobiti prvaka. Sve se svodi na jedan meč, koji će biti pravi spektakl.

Nekada je Mrdak bio veliki potencijal, posle možda nije napravio karijeru kakvu su mu predviđali, ali večeras je pokazao da je za naše uslove klasa od igrača. Okrenuo je prvi set, potom režirao preokret u drugom, pa onda u petom završio ono što je započeo. Pomogao mu je izuzetno raspoloženi Lazar Marinović, koji je dizao publiku na noge... U taj-brejku je Janković upisao fantastičan blok, potom i as. Luka Tadić je bio nevidljiv ceo meč, ali je onda sa dva napada u petom setu popravio utisak.

Izabrane vesti

Zasluge idu i na račun libera Popovića koji je ponovo bio spreman da pomogne sa klupe. Pamtiće se i as Aleksića u završnici drugog seta. Potezi Petrovića, Bjelice, kao i vođenje ekipe tokom celog susreta Kubanca Rikarda Mancana.

Mrdak je završio susret kao najefikasniji sa 32 poena (49-27 napad, 55 odsto). Lazar Marinović je imao 18 poena (30-15 napad), a Dušan Petrović devet (12-7 napad, dva bloka). Na drugoj strani Dušan Nikolić je brojao kao i Mrdak do 32 (napad 48-29, 60 odsto). Ahmed Omar je zabeležio 12, Nikola Žugić deset, a Aleksandar Stefanović devet.

Znali su crno-beli da baš kao i pre tri dana na Banjici - moraju da pruže baš sve, kako ne bi sezona bila završena. Prošlu su okončali sa tri trofeja, a sada mogu da ostanu praznih ruku... Popunjene tribine u "Masteru" kao da su im unele dodatnu snagu da se suprostave motivisanoj Zvezdi, kojoj još od prošle srede nedostaje samo jedan korak do titule.

Ono što je bilo uočljivo od starta jeste veoma dobra igra Lazara Marinovića. Na prošlom meču je u drugoj polovini bio izuzetno napadački raspoložen, a sada je krenuo jako od starta. Zajedno sa Milijom Mrdakom doveo je Partizan do prvog osetnijeg vođstva - 11:6. Nije se Zvezda dala tako lako, počela je polako da topi prednost rivala. Crno-beli su joj pomogli servis greškama, koje su bile vrlo česte. Ne samo da su Jevtićevi momci istopili zaostatak, nego su i u najvažnijem trenutku otišli na plus dva - 23:21. Međutim, proradio je ponovo domaćin. Petrović, Marinović, pa onda Mrdak dva puta za kompletan preokret i osvajanje prvog seta - 25:23.

Zvezda je pokazala reakciju na otvaranju drugog perioda. Dušan Nikolić je bio u prepoznatljivom modu, pokrenuo je saigrače... Bolja igra gostiju odmah je donela i rezultat, vodili su 17:10. U Partizanu je bilo nekoliko igrača koji nisu mogli da isprate ostale. Miloš Krsteski je otišao na klupu, priliku je ponovo kao na prošlom meču dobio libero Popović. Izašao je i Tadić, koji je za dva seta osvojio jedan poen. Iako je delovalo da je nemoguće da Partizan okrene u ovom činu, igrači na terenu nisu tako mislili. Pre svih kapiten Milija Mrdak... Prolazio je sve, servirao je bombe, branio se. Crno-beli su se potpuno vratili u život, a onda je u završnici Janić na teren poslao Petra Aleksića. Prvo je mladi adut uspeo da pomeri prijem protivnika, a onda i da upiše as. Eksplodirali su navijači u dvorani, radovao se kao nikada Bojan Janić pored aut linije.

Tanasković, Miljković i StankovićTanasković, Miljković i Stanković

Vodio je Partizan 2:0, Zvezda je postajala svesnija šta može da ispusti i u kakvu će sebe situaciju dovesti. Polako se vraćala u život i činila ovaj duel sve neizvesnijim. Dušan Nikolić je dominirao u napadu, Nikola Žugić je podesio nišanske sprave na servisu, sve opasniji je bio i Ahmed Omar... Došli su crveno-beli do izjednačenja u setovima i izborili taj-brejk.

Odlučujući period bolje je počeo Partizan - Janković je imao dobru rolu, Tadić se probudio u pravo vreme po njegov tim... Sijalo je na semaforu 11:6. Međutim, nisu dali Jevtićevi momci da ih crno-beli brzinski dobiju. Žestoko su zapretili, bilo je veoma dramatično u dvorani, ali Partizan je ipak prelomio.

Novi susret je na programu u petak na Banjici od 19.00.

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE U SRBIJI

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Partizan - Crvena zvezda 1:3

Crvena zvezda - Partizan 2:3

Partizan - Crvena zvezda 3:2

Petak

19.00: Crvena zvezda - Partizan


tagovi

OK PartizanOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojciBojan JanićIvica Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara