"Stanić"
"Stanić"

EP: Srebro skroz potamnelo

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.14. | 21:45

Francuzi pobedili očajnu Srbiju sa 31:28 i izbacili je sa EP u Danskoj

StanićNa Evropsko prvenstvo u Danskoj su otišli po medalju, a kući se vraćaju već posle takmičenja u grupi. Rukometaši Srbije razočarali su još protiv Rusije, kada su realno gledajući prokockali šansu da izbore plasman u narednu rundu, što su iskoristili Poljaci. Njihov ishod najmanje je odgovarao Orlovima, koji su protiv Francuza morali da jure pobedu ili u najboljem slučaju remi. Međutim, šta su mogli da urade kada su im se zbog toga vezale noge, a naspram sebe su imali raspoloženog aktuelnog olimpijskog šampiona? Poraz u 3. kolu C grupe je bio neminovan 31:28 (17:12). 

Orlovi  su loše ušli u duel, tek posle četiri i po minuta su stigli do prvog gola preko Nikčevića, dok su Francuzi suviše lako probijali odbranu srebrnih momaka. U više navrata Trikolori su imali čak sedam golova prednosti, Žoli i Sorando nemilice su tresli mrežu, a samo zahvaljujući golmanu Darku Staniću razlika posle prvih pola sata igre iznosila je svega pet golova - 17:12.

Matić je imao svašta da kaže svojim izabranicima na poluvremenu, koji nisu pokazali ni gram borbenosti koja ih je krasila tokom prethodnog EP u Beogradu. Kritika je donekle uradila plodom, Ilić i drugovi su zbili redove i 35. minutu su prokockali odličnu priliku da priđu na tri gola minusa, kada je propalo dodavanje ka Nikčeviću. Onda su Francuzi opet dodali gas, uvećavali prednost i moral Srba je skroz pao. Tek kada je na teren kročio kombinovani sastav Trikolora, Orlovi su uspeli da smanje rezultat i poraz učine prihvatljivijim 31:28. 

U redovima Srbije Rnić i Petar Nenadić su bili najefikasniji sa po pet golova, dok su kod Francuza blistali Žoli sa 10 i Soriando sa šest.

Poseban podatak koji bode oči - od srebra pre dve godine Srbija je potpuno podbacila na naredna tri velika takmičenja - SP, OI i EP! 

(FOTO: Action images) 

Izabrane vesti


tagovi

rukometaši SrbijeEP DanskaEvropaDanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara