Ana Vjahirjeva (©Reuters)
Ana Vjahirjeva (©Reuters)

Dve najbolje ruske rukometašice završile karijere

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.08.21. | 16:32

Ana Vjahirjeva i Darija Dmitrijeva posle srebra u Tokiju iznenada okačile patike o klin

Šok u Rusiji. Zvezde olimpijskog vicešampiona iz Tokiija Ana Vjhahirjeva i Darija Dmitrijeva, odlučile su da završe karijere.

Odluka koja je iznenadila mnoge rukometne poklonike.

Izabrane vesti

"To nije bila odluka bazirana na emocijama, već na oslobađanju. Problem nije nedostatak motivacije. Nikada mi nije dosta pobeđivanja, osoba sam koja daje sve od sebe , i ne gleda u kakvom stanju se nalazi. Mislim o tome već duže vreme. Hoću ništa da ne radim. Želim da budem žena, da postanem majka. Ne želim da se ostvarim samo kao rukometašica. Želim da budem ispunjena osoba, da pronađem sebe, da pronađem interesovanja van rukometa“, rekla je Ana Vjahirjeva, koja je godina branila boje Rostova, do prošle sezone najboljeg tima u Rusiji.

Zbornaja je razočarala na Evropskom prvenstvu u Danskoj prošle godine. Ceh za slabe rezultate platio je španski stručnjak Ambros Martin. Na tom šampionatu boje Rusije nije branila levoruka bombarderka Ana Vjahirjeva zbog povrede.

Na kormilu je stigao domaći stručnjak Aleksej Alekseev i odmah su se Ruskinje vratila u svetski vrh. Rukometašice Rusije u polufinalu Olimpijskih igara u Tokio su pobedile prvog favorita za zlato, evropskog prvaka Norvešku, ali u finalu su položili oružja pred raspoloženom Francuskom (25:30) u reprizi finala Olimpijskih igara iz Rija pre pet godina. Tada su Ruskinje slavile u finalu, ali u nedelju, poslednjeg dana Igara u Tokiju, četa Olivijea Krumholca se revanširala za poraz u Brazilu.



tagovi

tokio 2020ženska rukometna reprezentacija FrancuskeŽenska rukometna reprezentacija RusijeAna Vjahirjeva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara