"Start trke zadovoljstva"
"Start trke zadovoljstva"

Dominacija Kenijaca i Etopljanki, Subotićevoj i Bojoviću polumaraton

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.04.15. | 13:22

Završen beogradski maraton

Start trke zadovoljstvaKenijac Silas Sang pobednik je današnjeg 28. Beogradskog maratona, pošto je trku od 42.195 metara završio sa vremenom 2:14,43 minuta. Drugo i treće mesto, takođe su osvojili Kenijci Endrju Kiprot (2:16,42) i Julijus Korir (2:19, 46), dok je u ženskoj konkurencija najbrža bila atletičarka iz Etiopije Abebu Adunja sa vremenom 2:33,12 ispred zemljakinja Jamile Šure (2:34, 24) i Meseret Dekebo (2:43,21)..

Pobednici polumaratona su članovi srpske reprezentacije Ana Subotić i Velimir Bojović. Subotićeva, članica Javora iz Ivanjice, u trci na 21 kilometar ostavila je iza sebe Nadu Ðurović, dok je Bojović, član ekipe Niški maraton, trijumfovao ispred Kenijca Stenlija Kipruta.

Izabrane vesti

I treće i četvrto mesto u muškoj konkurenciji osvojili su srpski atletičari - Darko Živanović i Miloš Jovanović.

Trku zadovoljstva na pet kilometara trčalo je na hiljade građana. Među njima i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
"Trčao sam jer sam lično hteo da dam primer ljudima da treba izaći napolje i baviti se sportom. Maraton je sjajna prilika za to, da ljudi porodično izađu i svetu pošaljemo sliku zajedništva. Video sam mnogo dece na stazi, porodica, starijih, svi smo bili tu da pokažemo šta je Beograd", rekao je Mali novinarima na cilju ispred hotela Moskva.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Beogradski maratonatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara