©Star Sport
©Star Sport

Crnogorci izbegli potop na startu EP: Francuzi prokockali 10:8, pa poraženi na peterce

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 18:44

Ekipa Vladimira Gojkovića imala dosta problema tokom meča, ali je uspela da dođe do dva boda, što bi trebalo da joj bude dovoljno najmanje za osvajanje drugog mesta u grupi A

Otvaranje Evropskog prvenstva umalo je donelo i prvo iznenađenje. Crnogorci su u dubrovačkom Gružu savladali Francusku nakon peteraca, iako su u četvrtoj četvrtini imali dva gola zaostatka - 10:10 (2:4, 2:1, 3:2, 3:3), petercima 10:9.

Francuzi su u većem delu utakmice bili u vođstvu, a u samu završnicu meča, tačnije četiri i po minuta pre kraja, ušli su sa vođstvom 10:8. Ipak, ne samo da su ispustili tu zalihu, nego su umalo sve prokockali.

Izabrane vesti

Izabranici Vladimira Gojkovića su uspeli da se podignu i golovima Matkovića i Ukropine stignu do izjednačenja, posle čega ušlo u dramatičnih 90 sekundi završnice meča. Francuzi su uzeli tajm-aut, posle kojeg je Ugo Kruzija pogodio stativu, pa su Crnogorci imali napad za pobedu. Gojković je uzeo tajm-aut, ostalo je tačno pola minuta do kraja, igrale su Ajkule na igrača više, ali ga sudije nisu dosudile. Francuzi su iznenada dobili šut za slavlje, ali je Petar Tešanović bio siguran pred svojim golom.

Tešanović je u desetoj seriji odbranio udarac Kruziji, dok je pobedonosni pogodak za selekciju Vladimira Gojkovića postigao prvotimac Radničkog iz Kragujevca Aleksa Ukropina.

Crnogorcima bi ova pobeda trebalo da bude dovoljna u najmanjoj meri za osvajanje trećeg mesta u grupi A, a to bi najverovatnije značilo i da bi u osmini finala izbegli okršaj sa Srbijom. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Matković sa tri gola, dok se sa druge strane Toma Vernu četiri puta upisao u strelce.

Italija nije imala ni najmanjih problema u prvom meču grupe B protiv Gruzije (22:5), a najefikasniji su bili Frančesko di Fulvio i Andrea Fondeli sa po pet golova.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U HRVATSKOJ:

PRVA DIVIZIJA

GRUPA A (DUBROVNIK)

Četvrtak

Crna Gora – Francuska 10:10 (2:4, 2:1, 3:2, 3:3), petercima 10:9

20.15: (1,60) Španija (8,00) Hrvatska (2,95)

GRUPA B (ZAGREB)

Četvrtak

Gruzija – Italija 5:22 (0:5, 2;6, 0:6, 3:5)

19.00: (4,00) Mađarska (8,00) Grčka (1,40)


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija FrancuskeVladimir GojkovićAleksa UkropinaDušan MatkovićPetar TešanovićUgo KruzijaUgo FontaniToma Vernu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara