Viktor Rašović i Dimitrije Rističević (© MN Press)
Viktor Rašović i Dimitrije Rističević (© MN Press)

Cela reprezentacija iz srpskih klubova: Savićevih 20 za napad na završni turnir Svetske lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 10:14

Turnir se igra u Podgorici od 28. do 30. aprila

Vratio se Dejan Savić u klupski vaterpolo, vratili su se i mnogi igrači iz inostranstva u naše klubove, što je za posledicu dovelo do činjenice da gro reprezentacije čine momci sa ovdašnje scene.

Od 20 kandidata koje je selektor odredio za početak priprema pred završni kvalifikacioni turnir Svetske lige čak četiri petine igrača je iz srpskih klubova. Njih 16 dolazi iz Novog Beograda, novog pobednika Regionalne lige, Partizana, Radničkog i Šapca. „Stranci“ su samo golman Branislav Mitrović, njegov klupski kolega iz mađarksog Vašaša Sava Ranđelović, Nikola Dedović iz nemačkog Špandaua i Đorđe Lazić kao predstavnik italijanske Breše.

Izabrane vesti

Suštinski, ovo je naš najjači tim u ovom trenutku. Na spisku se nalaze: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Dimitrije Rističević (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Lazić (Breša), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Špandau 04), Dušan Mandić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Draško Gogov (Novi Beograd), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac) i Marko Radulović (Radnički).

Kad se završe pripreme, neposredno pred polazak za Podgoricu, biće određen konačni spisak za turnir na programu u glavnom gradu Crne Gore od 28. do 30. aprila. Naš prvi rival biće Grčka u četvrtfinalu (28. april, 21 sat), sastaju se još Hrvatska – Italija, Francuska – Crna Gora i Mađarska – Španija Srbija, a pobednik tog duela će biti naš rival u polufinalu ako eliminišemo Grke. Prve tri ekipe sa kvalifikacinog tunira u Podgorici plasiraće se završni turnir u Strazburu, gde je siguran učesnik, na osnovu činjenice d aje domnaćin, već Francuska.

Pre tog nadmetanja, Delfini će u Trebinju odigrati kontrolni duel sa Crnom Gorom povodom otvaranja olimpijskog bazena u tom gradu.


tagovi

vaterpoloVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija SrbijeDejan SavićSvetska liga vaterpoloSvetska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara