Fakundo Konte (©AFP)
Fakundo Konte (©AFP)

Bronza za oca u Seulu, bronza za sina 33 godine kasnije u Tokiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 12:53

Argentinska porodica će Igre u Japanu pamtiti po drugoj olimpijskoj medalji u kolekciji

Davne 1988. godine argentinski odbojkaš Hugo Konte vratio se kući sa Olimpijskih igara sa bronzanom medaljom oko vrata. Njegov sin Fakundo Konte 33 godine kasnije uspeo je da ponovi isti uspeh.

Glavni igrač reprezentacije Argentine je od malih nogu u kontaktu sa odbojkaškom loptom. Stariji Konte je bio jedan od simbola odbojke u ovoj zemlji. Ostao je upamćen kao veoma inteligentan, svestran, požrtvovan odbojkaš - jedan od najboljih na svetu... Igrao je u Argentini, Francuskoj, Italiji, osvajao je trofeje i oduševljavao svetsku javnost. Uz njega je rastao novi šampion – mali Fakundo.

Izabrane vesti


Godinu dana pre dolaska na svet naslednika, Hugo je sa nacionalnim timom stigao do trećeg mesta na Olimpijskim igrama. Ta medalja je dugo sinu bila velika motivacija i inspiracija za napredak... Sve dok u Tokiju nije kao pravi vođa poveo tim ka pobedi protiv Brazila u duelu za bronzano odličje.

Odrastao sam gledajući olimpijsku medalju na zidu. Čak sam otišao da je dodirnem pre nego što sam krenuo u Tokio. Ja sam bio zahvalan što moj otac ima odličje, ali to je ipak bila prošlost. Veoma sam ponosan zbog našeg uspeha u Tokiju, imali smo mnogo prepreka, ali uspeli smo. Ponosan sam što sam deo ovog tima. Ovo je samo početak koji bi trebalo argentinsku odbojku u budućnosti da učini još jačom“, poručio je u Japanu Fakundo Konte.

 Hugo Konte je sa reprezentacijom osvajao bronzu na SP 1982. i OI 1988. Fakundo u kolekciji uz olimpijsku bronzu ima i zlato na Panameričkim igrama, kao i srebro na prvenstvu Južne Amerike. 


tagovi

tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara