Unaj Agire (©Reuters)
Unaj Agire (©Reuters)

Agire kao Šefik, sa gola na gol! Crnogorci pretili Španiji, ugasio ih Granados (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 18:57

As Novog Beograda protiv Hrvatske tragičar, danas junak Crvene furije

Udesila je sudbina da najbolji španski šuter odvede Španiju u Dubrovniku protiv Hrvatske u poraz. Marko Bijač pročitao je nameru Alvara Granadosa u penal-seriji, bio je tragičar u prvom meču na Evropskom prvenstvu, ali se iskupio protiv Crne Gore. Pretio je tim Vladimira Gojkovića, pritisnuo bronzane sa Svetskog prvenstva, da bi as Novog Beograda svezao dva gola, odbio nalet rivala i olakšao život bronzanima sa planetarnog šampionata u nastavku takmičenja – 14:12.

Alvaro Granados je u tri dana prešao put od tragičara do jednog od junaka Crvene furije. Sačuvao se od trećeg isključenja, ostao u igri i ukazao se u kritičnim momentima meča koji je obeležio fenomenalan pogodak španskog čuvara mreže. Unaj Agire je pogodio kao Denis Šefik, pucao je sa gola i matirao Petra Tešanovića u Gružu!

Izabrane vesti

Napravio je propust u prvoj deonici Petar Tešanović, isplivao previše u situaciji kada je trebalo da dođe do kontre. Krajičkom oka video je to Unaj Agire i postigao gol koji će se vrteti na TV špicama. Ali, nije to uticao na „jedinicu“ Ajkula i da golman Breše u nastavku nije beležio bravurozne intervencije, teško da bi Crna Gora uopšte bila u igri do samog kraja za novu pobedu na Evropskom prvenstvu.

Petar Tešanović je sakupio 12 odbrana, iznova i iznova pružao je saigračima šanse da vrate Crnu Goru u meč, a u tome su uspeli – Marko Mršić i Đuro Radović. U trećoj deonici su u obojica u dva navrata pronalazili pukotine u odbrani reprezentacije sa Iberijskog poluostrva, varali su Unaja Agirea, koji je imao i loše procene. Znali su Španci šta im je činiti. I jedan i drugi su bili opterećeni faulovima, imali su dva isključenja. Pritisnuli su ih, opteretili i izbacili iz utakmice.

Crna Gora ostala je bez dva bitna aduta, sužene su bile mogućnosti Vladimira Gojkovića za kombinatoriku u finišu. Skoro da ih nije ni bilo kada je treću ličnu zaradio i Aleksa Ukropina. Bez dvojice levorukih šutera i raspoloženih igrača Ajkule nisu mogle da uvedu meč u peterce, što je bio slučaj dva dana ranije protiv Francuske, kada su u raspucavanju došle do trijumfa i dva boda.

Marko Mršić i Aleksa Ukropina postigli su polovinu od ukupnog broja golova Crne Gore. Bez njih nije išlo u završnici, stao je šut i trostrukom strelcu Stefanu Vidoviću, dok ruka nije bila mirna Dušanu Matkoviću. Neutralisao ga je Mark Larumbe, koji je sve izvrsno zatvarao i uz Alvara Granadosa, strelca pet golova, bio najzaslužniji za to što Crvena furija nije u situaciji da pred poslednje kolo bude bez pobede i da joj gori pod nogama.

Kada je centar Rođer Taulj poništio strelu Jovana Vujovića – sve je bilo gotovo u Gružu. Bernat Sanauha samo je potvrdio pobedu Španije, koja posle dva kola ima četiri boda, upola više od Crne Gore i bolju gol-razliku. Ipak, moraće znatno bolje u nastavku takmičenja kako bi ugrabila olimpijsku vizu.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U HRVATSKOJ:

PRVA DIVIZIJA

GRUPA A (DUBROVNIK)

Četvrtak

Crna Gora – Francuska 10:10, petercima 10:9

Španija – Hrvatska 9:9, petercima 3:5

Subota

Crna Gora Španija 12:14

20.15: (1.10) Hrvatska (13.0) Francuska (9.00)

Ponedeljak

17.45: Španija – Francuska

20.15: Crna Gora – Hrvatska

GRUPA B (ZAGREB)

Četvrtak

Gruzija – Italija 5:22

Mađarska – Grčka 8:10

Subota

Gruzija Mađarska 11:15

19.00: (2.70) Grčka (7.00) Italija (1.75)

Ponedeljak

17.00: Gruzija – Grčka

19.00: Mađarska – Italija



tagovi

Alvaro GranadosUnaj AgireEvropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Crne Gorevaterpolo reprezentacija SrbijeMark LarumbeAleksa UkropinaPetar TešanovićĐuro RadovićStefan VidovićMarko MršićVladimir GojkovićDavid Martin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara