Umalo tuča na odbojkaškom terenu: Peruđa bez suspendovanog Atanasijevića

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 09:45

Srpski korektor zbog incidenta na meču protiv Monce kažnjen za prvi meč polufinalne serije plej-ofa šampionata Italije. Fabio Riči ipak u sastavu. Prštaće i u Trentu gde stiže večiti drugi

Podrhtavanje tla na Apeninima. Kao i prošle sezone i ove će u polufinalu plej-ofa igrati četiri titana - Peruđa, Trentino, Lube i Modena. Parovi su drugačiji u odnosu na 2017/2018, ali očekuju se fantastični susreti u seriji koja se igra na tri dobijene.

Drame je bilo već u četvrtfinalu. Branilac krune Peruđa morala je da igra majstoricu protiv Monce. Četa Lorenca Bernardija je slavila maksimalnim rezultatom, ali na tom susretu se dogodio indicent nekarakterističan za odbojkaške terene. Igrač gostujuće ekipe Santijago Orduna je pljunuo Aleksandra Atanasijevića, a srpski as je krenuo da se fizički obračuna sa veteranom. Na sreću, zaustavljen je od strane saigrača.

Izabrane vesti

Nije mogao da istrpi prostakluk rivala, pa je suspendovan za prvi meč polufinalne serije protiv Modene. Prvobitna kazna je bila dve utakmice neigranja, ali posle žalbe preinačena je odluka, pa će korektor šampiona Italije biti na hlađenju samo u utorak. Kaznu od utakmice neigranja dobio je i srednji bloker Fabio Riči, ali je posle žalbe ukinuta suspenzija za odbojkaša iz startne postave Peruđe pa će on biti u timu, a klub će morati da plati kaznu od 3.100 evra.

Odsustvo popularnog Bate pokušaće da nadomesti Holanđanin Sjord Hogendorn, rezervni korektor. Sve nade domaćina biće uprte u Kubanca sa poljskim poasošem Vilfreda Leona koji će dobijati mnogo više lopti od tehničara, Argentinca Lučana de Ćeka. Peruđa je favorit u polufinalnoj seriji, ali u novonastaloj sutuaciju Modena vidi šansu za brejk.

Zna se da je u Peruđi južanoamerička atmosfera, da su navijači bučni. Veliki motiv protiv bivšeg kluba sa kojim je osvojio triplu krunu na Čizmi prošle sezone imaće Ivan Zajcev koji predvodi Modenu. Ekipa je tokom sezone imala problema sa povredama. Startni tehničar, Amerikanac Majka Kristenson nije igrao više od mesec zbog operacije kolena, ali se vratio u pravi čas, pred doigaravanje za titulu. Osim njih dvojice mnogo se očekuje i od Slovenca Tina Urnauta.

Ove sezone sva tri međusobna susreta dobila je Peruđa. U šampionatu Italije je bilo oba puta po 3:1, dok je u polufinalu Kupa bilo 3:0 za šampiona. Izabranici trenera Lorenca Bernardija još su verovatno poljuljani posle eliminacije u polufunalu Lige šampiona od moćnog Zenita koji je dokazao da je noćna mora za italijanski tim.

U drugom polufinalnom paru igraju Trentino i Lube. Nijanse će da odluče, dueli ovih timova uvek pršte od uzbuđenja. Poslednjih sedam međusobnih duela nisu završena rezultatom 3:0. Ove sezone ekipe iz Trenta i Ćivitanove su odigrali četiri puta, a Lube vodi 3:1. Ekipa Dragana Stankovića je dobila sva tri susreta u Italiji (dva u Seriji A i polufinalu Kupa), dok se tim Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca revanširao trijumfom u finalu klupskog Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Srpski primač servisa Uroš Kovačević igrao je u subotu u majstorici četvrtfinala protiv Padove. Pre toga je preskočio drugi duel zbog povrede leđa. Sada je zdrav i biće jedan od oslonaca Trentina.

Lube je opet u finalu Lige šampiona i ide drugi put uzastopno na strašni Zenit iz Kazanja. Ekipa iz Ćivitanove je u seriji od 14 pobeda. Ne bi bilo iznenađenje ako utakmica ode u pet setova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 8455 IT1PF Perugia - Modena ki 1 1,50
Uto 20:30 8454 IT1PF Trentino - Lube up više (183.5) 1,80
Ukupna kvota2,70

ITALIJA – POLUFINALE PLEJ-OFA, PRVI MEČEVI

Utorak
20.30: (1,50) Peruđa – Modena (2,41)
20.30: (2,11) Trentino – Lube (1,65)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Uroš KovačevićSrećko LisinacAleksandar AtanasijevićMarko PodraščaninOK Peruđasportsko klađenjeDragan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara