Maks Holovej
Maks Holovej

UFC 236: Holovej vs Poije II

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.19. | 11:33

U Atlanti večeras veliki MMA spektakl koji je na svoj način ispratio i MOZZART

Više od mesec dana čekali smo na novi UFC događaj nakon što je prethodni održan 3. marta doneo novu vrhunsku borbu u lakoteškoj kategoriji i ubedljivu pobedu legendsrnog Džona Džonsa nad Entonijem Smitom.

Dastin Poije u akciji

U noći između subote i nedelje u dalekoj Atlanti održava se 236. Ultimat fajt čempionšip gde će meč večeri biti drugo odmeravanje između Maksa Holoveja i Dastina Poijea koje će odlučiti i interim šampiona u lakoj kategoriji (pravi šampion je Habib Nurmagomedov, ali je on pod kaznom). Ovo je drugi put da ukrštaju rukavice, a u prvom odmeravanju, na UFC-u 143 februara 2012. slavio je Poije submisijom, to jest polugom na ruci.

Izabrane vesti

Ovaj put situacija je drugačija, pošto je Holovej, tada klinac koji se tek upustio u ultimat fajt avanturu mnogo napredovao i trenutno je šampion u pero kategoriji. Razbijač sa Havaja je poznat kao čistokrvni udarač koji upravo pesnicama nameće neverovatan tempo koji prosto razara protivnike, što se moglo videti i u njegov prethodnom meču kada je razmontirao Brajana Ortegu na UFC-u 231 krajem prošle godine u Torontu. U tom meču Holovej, koji je pre nekoliko godina imao problema i sa depresijom zbog čega je razmišljao o prekidu karijere, oborio je rekord uputivši čak 290 značajnih udaraca, od čega 134 u jednoj rundi, zabeleživši rekordnu 15. pobedu u pero kategoriji.

Ali ni njegov protivnik nije sedeo i gledao šta ostali rade, već je i on minulih godina popravio tehniku, naročito kretanje i udarce, iako je ostao majstor borbe u parteru gde će večeras i tražiti šansu. Jer, ako se sa Holovejem upusti u razmenu udaraca to je isto kao da je potpisao smrtnu kaznu. Baraži koje taj momak upućuje su zasita nadrealni, jer mu se ruke praktično i ne vide. Zbog toga njegovi protivnici dožive veliku štetu jer ne mogu da eskiviraju udarce, već ih primaju kao upijač.

Jasno je da će pobedi biti bliži onaj koji nametne svoj stil. Naravno, šampion će pokušati da zadrži borbu na nogama, a izazivač da je spusti na pod, što će meču dati posebnu dimenziju jer su i jedan i drugi veliki majstori zanata.

Osim meča večeri, u Stejt farm areni u Atlanti na programu su još 11 borbi muškara i jedna žena. Ali, svakako ona koja najviše skreće pažnju je sudar za interim titulu u srednjoj kategoriji između Izraela Adesanje i Kelvina Gastelama što bi trebalo da bude pravi festival udaraca, jer i Nigerijac i Amerikanac nisu skloni borbi u parteru. Istina, Gastelam ume odlično i ubitačno da radi parter, ali mnogo više voli da se bori stojeći što ga čini izuzetno atraktivnim borcem, sposobnim da radi meč u obe niše. Njegove žrtve su takvi asovi kao što su Majkl Bisping i Vitor Belfor koje je uništio upornošću, optornošću na udarce i neverovatnim tempom. Adesanja, koji je majstor kik boksa i jedan o najvećih talenata u UFC-u je favorit, mada ne treba smetnuti sa uma da u ovakvim mečevim jedan udarac može da reši sve.

UFC 236 - OSTALE BORBE

(1,55) DEJVIS - KOSTA (2,29)
(1,15) DŽEKSON - SUKMATAT (4,70)
(1,70) MUHAMAD - MILENDER (2,30)  
(1,70) SALMON - TAHA (2,03)
(1,80) GRIFIN - IMADAJEV (1,90)
(2,19) REIS - PANTOHA (1,60)
(1,70) TARNER - FREVOLA (2,03)
(1,90) ST. PRU - KRILOV (1,80)
(1,80) DŽUBAN - GRENT (1,90)
(1,50) ANDERS - RAUNDTRI (2,41)
 

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

UFCborilački sportoviborilačke veštinemma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara