Stenli kup: Biti ili ne biti

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.19. | 14:34

Sedma, odlučujuća utakmica velikog NHL finala je pred nama

Paklenu borbu, kakva i treba da bude kada je u pitanju takav ulog kakva je titula najboljeg hokejaškog tima na svetu, prikazali su oklopnici oba tima koja su ušla u veliko finale. I favorizovani Boston i iznenađujuće žilavi Sent Luis.

Pre tri dana Bluzeri su imali kolosalnu šansu da pred svojim navijačima prvi put u istoriji podignu jedan od najstarijih trofeja u svetu sporta, legendarni kup lorda Stenlija, ali su kiksnuli. Tačnije, Bruinsi su odigrali črvsto, šampionski i slavili sa čak 5:1. I tako pokazali da se nisu predali iako su im protivnici protivnici pružili seriju od šest mečeva za pamćenje, seriju sa čak četiri brejka, po dva za oba tima!

Izabrane vesti

A to sve znači da bi i večeras na ledu u TD Gardena biti veoma vrelo. Dva puta je Boston padao pred svojim navijačima u ovoj seriji, istina oba puta gusto - prvi put u produžetku, a drugi put zahvaljujući previdima sudija. Ali, teško da će i treći.

REZULTATI STENLI KUP FINALA (3-3)

1. meč Boston - Sent Luis 4:2
2. meč Boston - Sent Luis 2:3 (pr)
3. meč Sent Luis - Boston 2:7
4. meč Sent Luis - Boston 4:2
5. meč Boston - Sent Luis 1:2
6. meč Sent Luis - Boston 1:5

TD Garden je tokom cele sezone bio praktično neosvojima tvrđava, jedna od najtvrđih u celoj ligi, te je teško i zamisliti da je Bluzeri treći put sruše u završnoj borbi Stenli kupa.

Sama važnost meča će sigurno naterati oba stratega da dobro zategnu odbrane, a da do protivnikih golova stižu kontrama ili u situacijama kada imaju igrača više na ledu. Slino je bilo i pere tri dana, kada je ipak palo šest golova, ali većina tek na kraju meča, pošto se Sent Luis u potpunosti orijentisao na ofanzivu pošto je gubio.

Što se tiče samog iskustva, tu je Boston bez premca pošto su neprelazni 42-godišnji slovački bek Zdeno Čara, neverovatni finski golman Tuka Rask i centri Patris Beržeron i David Krejči bili deo šampionske ekipe iz 2011. Dok je ovo Sent Luisu prvo veliko finale u istoriji franšize. Tako i sada očekujemo 0-4 gola (kvota 2,10), ali predlažemo i da se proba 0-1 golova u prvoj trećini (1,69).

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara