Stefana Veljković: Da još obogatim moju riznicu trofeja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 20:02

Srpska odbojkašica presrećna zbog plasmana sa Igor Gorgonzolom u finalu Lige šampiona

Srednji bloker reprezentacije Srbije Stefana Veljković sa italijanskim klubom Igor Gorgonzola iz Novare plasirala se u finale Lige šampiona gde ih je sačekao Imoko Volej Koneljano. Ovo je prvi plasman u finale najelitnijeg klupskog takmičenja za italijanski klub pa je samim tim uspeh još veći.

Pre dva meseca Veljkovićeva je sa Novarom kao jedina Srpkinja učesnica finala osvojila titulu prvaka italijanskog kupa. Sada su na korak od istorije, od trofeja koji u svojim vitrinama do sada nije imala ni Novara, a ni naša zlatna reprezentativka.

Izabrane vesti

Novara je u polufinalu kod kuće izgubila od aktuelnog prvaka Starog kontinenta, Vakifbanka sa 3:1, ali je u zlatnom setu, koji je imao triler završnicu pobedila sa 16:14 i tako otišla u finale. Evropa će 18. maja 2019. u Berlinu dobiti novog šampiona.
Povratak na Apenine nije mogao biti uspešniji. Za Stefanu to je bila još jedna sportska avantura. Uvek je sebi postavljala visoke zahteve i ispunjavala ih je u kontinuitetu.
"Pre 10 godina igrala sam za Novaru i to je za mene bio inostrani debi po odlasku iz Crvene Zvezde. Nakon decenije sam se vratila i ostvarili smo za sada najveći klupski uspeh. U klubu su svi prezadovoljni i idemo dalje u ostvarivanje novih pobeda. Moja drugarica iz reprezentacije, Milena Rašić, je prošle godine osvojila Ligu šampiona sa Vakifom pa se nadam je došao red na mene čime bi zadržali "tradiciju", kaže Veljkovićeva, "Naravno da su nam ambicije da se popnemo na evropski tron. Kvalitet imamo, želju takođe, no, to imaju i naše protivnice. Sigurna sam da će to biti spektakl: Dve italijanske ekipe se bore  za najznačajniji trofej Starog kontinenta. Naravno da bih mnogo volela da obogatim moju riznicu trofeja dodam i titulu Lige šampiona. U svakom slučaju ponosna sam na sve ono što sam osvojila i u klupskoj i u reprezentativnoj karijeri. A posebno sam ponosna sto sam iz Srbije. To svuda i na svakom koraku, ma gde igrala, ističem".  

Finale ženske Lige šampiona na programu je 18. maja.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Stefana Veljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara