Srpska haubica Petković stiže za napad na Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 14:06

Nagrada za sjajnu sezonu u Italiji

Srpski korektor Dušan Petković je ove sezone ispisao istoriju italijanske odbojke. A za to će biti nagrađen i velikim transferom.

Petković je igrajući za italijansku Soru postao rekorder ligaškog dela takmičenja italijanske Serije A. On je osvojio 590 poena od oktobra do marta i srušio devet godina star rekord slavnog Kubanca Denisa. Na kraju sezone je u prestižnom izboru Gazete delo Sport zauzeo četvrto mesto u izboru za igrača sezone.

Izabrane vesti

Svima je bilo jasno da je Petković prerastao Soru koja je sezonu završila na devetom mestu, nije se plasirala u plej-of i da je spreman za korak napred u karijeri. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a italijanski mediji javljaju da je Srbin dgovorio veliki transfer. Najavljuje se da će od sledeće sezone igrati za poljski SKRA Belhatov, aktulenog polufinalistu Lige šampiona koji će večeras u revanšu protiv Lubea pokušati nemoguće da nadokandi poraz 0:3 iz prvog meča i nekako se dokopa finala.

Reč je o aktuelnom šampionu Poljske koji ima ambicije da u narednim sezonama napadne trofej Lige šampiona. Najbliže trofeju, Poljaci su bili 2012. kada su u pet setova u finalu poraženi od Zenita iz Kazanja. Petković bi u tom dugoročnom planu trebalo da bude bitan faktor i veliko pojačanje.

Belhatov na poziciji korektora ima legendarnog Marijuša Vlazlija koji je već 16 godina član tima i apsolutna je ikona u klubu. Nedavno je produžio ugovor na još jednu sezonu, ali ima 35 godina i polako se sprema za penziju. Petković je projektovan kao postepena zamena i naslednik legendarnog Poljaka u narednim sezonama.

Očekuje se i da novi trener dođe u Belhatov s obzirom da Italijan Pjaca na kraju sezone napušta klub i preuzima reprezentaciju Holandije. Belhatov je već produžio ugovore sa nekim nosiocima igre poput Kohanovskog, Lomača, našeg Milana Katića i Ebadipura, a sa Petkovićem će biti još jači.

Petković je ponikao u Naisusu, a potom je nastupao za VGSK, Radnički Kragujevac i Crvenu zvezdu, iz koje je pre tri godine prešao u francuski Kan, a poslednje dve sezone je blistao u Sori. Ima 27 godina i našao se na nedavnom širem spisku selektora Nikole Grbića za takmičenje u Ligu nacija.

Foto: MN ress


tagovi

Dušan Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara