Srbija razbila Koreju, ali ostala kratka za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 14:35

Pobeda Delfina od "samo" 22:2

Moraće se težim putem do prvog mesta. Vaterpolisti Srbije su s lakoćom pobedili Južnu Koreju u meču drugog kola Svetskog prvenstva, ali ta razlika nije bila dovoljno da preuzmu i prvo mesto na tabeli – 22:2 (6:1, 5:0, 4:1, 7:0).

S obzirom na to da je Grčka u prvom kolu tukla Koreju sa 26:3, Heleni su ostali na prvoj poziciji, zbog bolje gol-razlike. Nije to beznačajno, jer će Srbija morati u poslednjem kolu da juri pobedu protiv Grka, da bi osvojila prvo mesto i direktan prolaz u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Ovako, Helenima je dovoljan i bod da sačuvaju poziciju ispred Srbije, a u tom slučaju puleni Dejana Savića bi morali da igraju i duel osmine finala. Pita se i Crna Gora, koju tek čeka meč sa Korejom i potera za gol-razlikom.

Prve tri četvrtine Delfini su igrali usporeno, kao da nisu ni razmišljali o jurenju razlike, pa kao da su tek u poslednjem delu dodali gas. Za tri minuta igre postigli su šest golova, poveli 20:2 i činilo se da ima šanse da dođu do razlike dovoljne za prvo mesto.

Usledila je, ipak, serija grešaka i Srbija nije uspela da dođe do tih famoznih „+23“.

Najefikasniji igrač meča bio je Nikola Jakšić sa pet golova, po tri su postigli Rašović, Lazić i Ćuk, po dva puta su bili strelci Drašović i Dedović, a po gol su upisali Ranđelović, Stojanović, Mandić i Vico.

U petak od 9.30 Srbija će igrati protiv Grčke, dok će Crna Gora odmeriti snage sa Južnom Korejom.

Foto: Reuters

VETSKO PRVENSTVO (GVANDŽU, JUŽNA KOREJA) – 2. KOLO

Sreda

GRUPA A
Crna Gora - Grčka  10:10

Srbija - Južna Koreja 22:2

GRUPA B
Australija - Kazahstan  17:7

Hrvatska - SAD 17:7

GRUPA C
Mađarska - Španija  13:11

Novi Zeland - Južna Afrika  8:8

GRUPA D
Italija - Japan  9:7

Nemačka - Brazil  15:8


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara