Ristić asistirao i ostao nasmejan u „srpskom derbiju“, Rajković sačuvao bod u Kneževini (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.02.20. | 22:07

Monpelje "uraganom" sredinom drugog poluvremena ubedljivo savladao Strazbur (3:0)

Na jednoj strani Mihailo Ristić, a na drugoj strani Stefan Mitrović. Rezultat – asistencija fudbalera Monpeljea za ubedljivu pobedu domaćeg tima protiv Strazbura. Gostima nije bilo jasno kakav ih je uragan snašao sredinom drugog poluvremena, kada su za samo devet minuta tri puta vadili loptu iz mreže - 3:0 (0:0).

Ovom pobedom, Monpelje se ponovo približio jednoj od pozicija koje vodi u Evropu na kraju sezone, a samim tim Strazbur zaustavili u toj nameri. Može se reći da je domaća ekipa prekinula i malu seriju lošijih rezultata, pošto je prethodno poražena od Monaka i Anžea u gostima.

Izabrane vesti

Ovde je nakon ujednačenog prvog poluvremena u kojem nismo videli golove i tokom kojeg su dominirali golmani obe ekipe, videli fantastičnu igru Monpeljea u nastavku, koja je krenula već u 56. minutu. Tada je nakon jednog slobodnog udarca Aleksander Điku srušio jednog fudbalera domaćih u šesnaestercu, sudija je pokazao na belu tačku, a kao siguran izvođač najstrože kazne napred je istupio Teži Savanije.

Samo pet minuta kasnije videli smo lepu asistenciju Mihaila Ristića. Srpski fudbaler je u centimetar tačno centrirao sa leve strane igrališta ka Gaetanu Labordu, koji je šutem glavom sa čak 11 metara uspeo da savlada protivničkog golmana.

Goleada je okočana u 65. minutu kada je strelac ponovo bio Teži Savanije. Bio je to fenomenalan udarac sa nekih 20 metara, koji jednostavno nije mogao da se brani. Monpelje je imao utakmicu u malom prstu.

Monako danas nije išao po redu vožnje. Mnogi su mislili da bi Rems večeras mogao da namuči tim iz Kneževine i njihova predviđanja su se obistinila. Predrag Rajković je zajedno sa svojim saigračima uspeo da zaustavi domaće i održi se u trci za evropske kvalifikacije - 1:1 (1:0).

Dobar meč smo na Azurnoj obali gledali od samog početka. Imali su i jedni i drugi u uvodnih 15 minuta dobru šansu da dođu do vođstva. Prvo je Ture pucao malo pored desne stative u ekipi Remsa, da bi nakon toga Keita pogodio prečku za Monako. I sve to bilo je uvod za ono što se desilo u 29. minutu.

Tomas Foke je sa leđa povukao Islama Slimanija, koji je pao u šesnaestercu. Glavni sudija nije imao dilemu i odmah je pokazao na belu tačku, gde je odgovornost preuzeo Vesam Ben-Jeder i doveo Monako u vođstvo od 1:0.

Istakao se Predrag Rajković u 45. minutu kada je odbranio šut Tijemua Bakajoka, a generalno je imao par sasvim dobrih intervencija, pa može reći da je njemu duša „mirna“. A nagrada za sve to došla je na početku drugog poluvremena, pošto je nakon manje zbrke u kaznenom prostoru, Benžamen Lekomt se „spetljao“ i ostavio je otvoren ugao gola, što je uspeo da iskoristi Hasan Kamara i da preciznim udarcem poravna rezultat.

Potpuno očekivano, domaći su do kraja imali potpunu terensku inicijativu, do gola su pokušali da dođu Aleksandar Golovin, Islam Slimani i Vesam Ben-Jeder, ali je svaki put Rajković bio taj koji je izlazio kao "bolji" iz duela, čime je Remsu sačuvao izuzetno vredan bod na teškom gostovanju.

Ren je bez ikakvih problema večeras došao do pobede protiv fenjeraša Tuluza, kojem je bukvalno potpisano ispadanje iz prvog ranga. Po jedan gol u oba poluvremna bio je dovoljan da se gosti zadrže na mestu koje na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona - 0:2 (0:1).

Fudbaleri iz Bretanje su do vođstva došli još u trećem minutu golom odličnog Benžamena Borižeoa, koji je lobom savladao golmana domaćeg sasatava.

Konačan rezultat postavio je Fetu Mauasa, koji je u 82. minutu izveo pravu malu majstoriju i iz neverovatnog ugla uspeo da smesti loptu u protivničku mrežu.

U preostala dva meča, Mec je došao do jako važne pobede na donjem kraju tabele protiv Amijena u gostima (0:1), dok je Anže slavio protiv Bresta u duelu dva tima iz sredine tabele identičnim rezultatom (0:1).

LIGA 1 - 27. KOLO

Petak
Nim – Marselj  2:3 (1:2)
/Ferhat 5, Deo 91 – Benedeto 10, 36, 69/

Subota
Pari Sen Žermen - Dižon 4:0 (1:0)
/Sarabija 3, Mbape 74, 90+1, Ikardi 76/

Amijen - Mec 0:1 (0:1)
/Bulaja 26/

Brest - Anže 0:1 (0:1)
/Baoken 43/

Monako - Rems 1:1 (1:0)
/Ben-Jeder 31p - Kamara 58/

Monpelje - Strazbur 3:0 (0:0)
/Savanije 57p, 65, Labord 62/

Tuluz - Ren 0:2 (0:1)
/Borižeo 3, Mauasa 83/

Nedelja
15.00: (2,95) Nant (3,00) Lil (2,60)
17.00: (1,95) Bordo (3,45) Nica (4,00)
21.00: (1,65) Lion (3,80) Sent Etjen (5,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara