Spremni, motivisani i zdravi

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 08:55

Crna Gora ukršta koplja sa Mađarskom u četvrtfinalu Evropa kupa

Vaterpolisti Crne Gore spremni, maksimalno motivisani i što je najvažnije bez povređenih igrača čekaju okršaj sa Mađarskom u četvrtfinalu Evropa Kupa (15.00). Ajkule treniraju sa selekcijom Hrvatske u Zagrebu još od ponedeljka, a cilj im je da izbore plasman na završni turnir Svetske lige u Beogradu. Pored domaćina Srbije, sa ovog turnira još tri najbolje selekcije izboriće završnicu Svetske lige u junu mesecu.

Izabranici Vladimira Gojkovića, koji su prošle godine osvojili zlato u Svetskoj ligi, bronzanu medalju na Mediteranskim igrama, a na Evropskom šampionatu nisu imali dovoljno sreće da se umešaju u borbu za medalju, ne odriču se trona na kojem se trenutno nalaze. Ove godine, ulog u Svetskoj ligi je mnogo veći, jer će selekcija koja osvoji titulu i zlatnu medalju, obezbediti i mesto na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Vaterpolisti Crne Gore trenutno ne razmišljaju o tome. Proteklih nekoliko dana su iskoristili da se što bolje spreme za duel sa Mađarima, a mini-pripreme sa selekcijom Hrvatske u Zagrebu su odrađene jako dobro.
"Skupili smo se da odradimo nekoliko treninga sa reprezentacijom Hrvatske, s obzirom na to da ćemo ovaj turnir igrati prvi put po novim pravilima koja su usvojena u decembru. Probali smo nova pravila kroz nekoliko treninga, u narednim ćemo pokušati da se spremimo, više taktički za tu utakmicu sa Mađarskom. Veoma važan meč, jer bi možda već pobedom protiv njih mogli da obezbedimo plasman na finalni turnir Svetske lige. Znamo koliko su Mađari kvalitetni, znamo da su vratili dva bitna igrača, možda i najvažnija. Biće izuzetno teško, ali što je najvažnije svi smo zdravi. Nadam se da ćemo biti na nivou i da možemo doći do polufinala", poručio je Gojković.

Slično razmišljaju i igrači.
“Mađarska je jaka, ali jaki smo i mi. Cilj je naravno pobeda i plasman u polufinale. Naš rival je mnogo kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu jer su kapicu sa državnim grbom ponovo zadužili Deneš Varga i Balaš Harai. Mađari, sa pomenutim igračima dobijaju mnogo, kako u odbrani, tako i u napadu. Prednost Mađara mogla bi da bude i činjenica da gotovo kompletna reprezentacija igra u šampionatu Mađarske, tako da se jako dobro poznaju, nemaju problema sa uigravanjem", rekao je Mlađan Janović za Sport Klub.

Za reprezentaciju Crne Gore će nastupiće sledeći igrači: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić, Aleksa Ukropina, Bojan Banićević i Filip Klikovac.

EVROPA KUP - ČETVRTFINALE:

Petak

15.00: (1,55) Mađarska (8,00) Crna Gora (3,15)
16.45: (5,10) Španija (8,00) Srbija (1,30)
18.30: (1,02) Italija (18,00) Rusija (15,00)
20.15: (5,10) Grčka (8,00) Hrvatska (1,30)

Subota

Poraženi Mađ./CG - Ital./Rus. 15.00
Poraženi Srb./Špan. - Hrv./Grč. 16.45
Pobednik Mađ./CG - Ital./Rus. 18.30
Pobednik Srb./Špan. - Hrv./Grč. 20.15

Nedelja

Za 7. mesto    15.00
Za 5. mesto    16.45
Za 3. mesto    18.30
Finale 20.15

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

FotoReuters


tagovi

vaterpolo reprezentacija Crne GoreEvropa kupSvetska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara