SP u vaterpolu: Delfini dobili rivale

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.19. | 14:44

Teška grupa...

U Zagrebu je održan žreb grupa za vaterpolo Svetsko prvenstvo u Guangdžouu koje počinje 15. jula. Srpski Delfini igraće u A grupi sa Južnom Korejom, Crnom Gorom i Grčkom.

Evo i ostalih grupa...

Izabrane vesti

GRUPA B: SAD, Hrvatska, Kazahstan i Australija.
GRUPA C: Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Mađarska
GRUPA D: Brazil, Nemačka, Italija i Japan.

Prvu utakmicu Srbija igra protiv Crne Gore 15. jula. Dva dana kasnije rival nam je Južna Koreja, a 19. jula igramo sa Grcima. Ukoliko obezbedimo prvo mesto u grupi čekaju nas slobodni dani do četvrtfinala 23. jula, u kojem je projektovano da se sastanemo sa pobednikom duela  C2-D3.
"Zanimljiv žreb sa dva jaka protivnika. U svakom slučaju kako god bilo u grupi ono pravo počinje od nastavka takmičenja gde nas opet čekaju kvalitetni protivnici", rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović kazao je:
"Dopada mi se sastav grupe, više volim jake utakmice. Posle toga je sve otvoreno, prvo da vidimo kako ćemo da prođemo sa Crnogorcima i Grcima. U svakom slučaju očekuje nas težak posao".

Andrija Prlainović bio je vrlo konkretan...
"Naš cilj treba da bude jedno od prva dva mesta u grupi. Od četvrtfinala sve počinje i za tu utakmicu moramo da budemo spremni. Dobro je što ćemo imati dva kvalitetna sastava za rivale na startu takmičenja"

Podsetimo, Delfini danas igraju sa Crnom Gorom u duelu za peto mesto na Evropa kupu. Ovaj turnir je kvalifikacioni za finale Svetske lige koje će se održati u Beogradu od 18. do 23. juna. Srbija je automatski učesnik kao domaćin.


U finalu Evropa kupa sastaju se Mađarska i Hrvatska. Hrvatski vaterpolisti brane titulu.
"Želja nam je da odbranimo naslov pobednika od prošle godine. Biće izuzetno teško. Nalazimo se u dobrom momentu, o čemu pogotovo svedoči utakmica sa Srbijom u Sisku, koja nam daje za pravo da verujemo da možemo ponoviti velike stvari. Najbitnija nam je bila prva utakmica sa  Grčkom, zato što nas je ona odvela u borbu za medalju, ali i zato što smo pobedom osiguravali nastup na završnici Svetske lige u Beogradu", kazao je hrvatski selektor Ivica Tucak.

Hrvati su savladali Španiju u polufinalu.
"Izuzetno teška, naporna i zahtevna utakmica. Nismo ušli onako kako treba, a nismo imali ni potrebnu koncentraciju kako smo ranije dogovorili, a to je kontrola i gubljenje lopte u napadu. Ali s nekoliko postignutih golova i odbrana se stabilizovala. Odigrali smo odličnu utakmicu i ne preostaje mi ništa drugo osim da uputim čestitke i Špancima na zaista fer i fantastičnoj borbi."

Sada sledi finale sa Mađarskom.
"Ovom pobedom ostvarili smo jedan od ciljeva, a to je plasman na završnicu Svetske lige u Beogradu. Međutim, naš glavni cilj ovde je zlato i s Mađarima idemo na pobedu."

Tucak je uoči turnira objavio popis od 16 igrača koji će zaigrati na Evropa kupu. To su golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić; centri Luka LončarJosip Vrlić Ivan Krapić, defanzivci Marko Macan, Ivan Buljubašić , Andro Bušlje i Hrvoje Benić te napadači Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Ćavi Garsija i Andrija Bašić. 

EVROPA KUP

Finale

Nedelja

20.15:  (3,15) Mađarska  (8,00)  Hrvatska (1,55) 

Za treće mesto

Nedelja

18.30:  (1,70) Italija  (7,50)  Španija (2,75) 

5-8. mesta

Nedelja

16.45:  (5,10) Crna Gora  (8,00)  Srbija (1,30) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluDejan SavićFilip FilipovićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara